ByLock yazışmaları ortaya çıktı: Enes Kanter için seferberlik başlatmışlar

ByLock yazışmaları ortaya çıktı: Enes Kanter için seferberlik başlatmışlar
ByLock yazışmaları ortaya çıktı: Enes Kanter için seferberlik başlatmışlar

Kriptosu çözülen ByLock yazışmaları FETÖ davalarının görüldüğü ağır ceza mahkemelerine gönderilirken, yazışmalar arasında Enes Kanter seferberliği dikkat çekti. İşte hainlerin yazışmalarının dikkat çeken detaylar...

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından kriptosu çözülen ByLock yazışmaları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırıldı.

Başsavcılık, örgüt mensuplarının ByLock yazışma içeriklerini, darbe girişimi ve FETÖ üyelik davalarının görüldüğü mahkemelere gönderdi.

Propaganda için Hz.Muhammed'in adını kullandılar

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2010 KPSS sorularının sızdırılması davasının sanıklarından Adem Köseoğlu'na "mismail" rumuzlu kullanıcı tarafından 25 Aralık 2015'te gönderilen ve dava dosyasına giren ByLock mesajı, örgüt üyelerini etkilemek için Hz. Muhammed'in adının kullanıldığını ortaya koydu.

Söz konusu rüyada, Hazreti Muhammed'in "Haşir meydanında sizi (örgüt üyeleri) almadan, Firdevs cennetine girmeyeceğim. Şefaatim inşallah size nail olacak." dediği iddia edildi.

ByLock yazışmalarında, "abi ve ablalar"ın Hazreti Peygamberin bulunduğu bir mecliste toplandığı sözde rüyanın, "Allah Resulü'ne soru soruyoruz. Bir arkadaş ayağa kalktı, 'Ya Resulallah bugünlerde olan bu olay ve hadiselerden bize ne tavsiye edersiniz?' En son ben kalkıp 'Ya Resulallah ahir zamanda gelen sizin yolunuza sahip çıkan biz kutsiler, yarın kabrin öbür tarafında, kıyamet sabahı, haşir meydanında biz ve siz nasıl olacağız?' Allah Resulü buyurdular ki 'Haşir meydanında sizi almadan Firdevs cennetine gitmeyeceğim. Şefaatim inşallah size nail olacak' dedi." şeklinde örgüt üyelerine aktarıldığı tespit edildi.

Enes Kanter için topyekün seferberlik ByLock'ta

"yusuf42" rumuzlu kişinin 8 Ocak 2016'da gönderdiği mesajda ise sosyal medyadan FETÖ'ye bağlığını dile getiren basketbolcu Enes Kanter için internet üzerinden seferberlik yapıldığı yer aldı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) oynayan Kanter'in, "Allstar" seçilebilmesi için örgüt mensuplarına, "Enes Kanter #NBAVote" etiketi ile sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmaları talimatı veriliyor.

Söz konusu mesajda, "Tweet at, Facebook ve Instagramda paylaş, oyunu kullan, Enes Allstar olsun. Her RT bir oy. Abi destek olunabilir mi?" ifadeleri kullanıldı. Örgüt üyelerinin bütün çabalarına rağmen Kanter, NBA All Star oylamasında yaklaşık 48 bin oy alarak 10'uncu olabilmişti.

FETÖ'ye para için şehitleri bile kullanmışlar

Örgüt üyelerinin ByLock mesajlarında, FETÖ'ye finansal destek bulabilmek için "şehit" ve "şehitlik" kavramlarının kullanıldığı da dikkati çekti.

ByLock yazışmalarında, Çanakkale'de FETÖ'ye ait bir yurdun bulunduğu sokakta yaşayan şehit ailesinin, yurdun yöneticilerine, çocuklarının düğün masrafları için biriktirdikleri yüklü miktarda parayı vermesi ise şöyle aktarıldı: "Zarfın içinde 96 bin lira para vardı. Müdüre 'Oğlum, bu parayı hizmetinizde harcayın' dedi. Yurt müdürü 'Hayırdır, siz sokağın başında oturan amca değil misiniz?' der. 'Evet oğlum, benim bir evladım vardı. Askere gitmeden önce iş ve evlilik için yüz bin lira biriktirmiştik. Askere gitti, şehit düştü. Evladım biz bu parayı hayrına dağıtalım dedik. 4 bin lirasını dağıttık. Dün gece oğlumu rüyamda gördüm, 'Baba kalan 96 bin lirayı başka yere verme, bizim sokağın yukarısındaki yurda götür. Asıl makbule geçen hayır yeri orasıdır. Hocaefendinin arkadaşlarına şehitler bile gıpta ediyorlar, onların makamına kimse çıkamıyor' dedi oğlum."*

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >