Çağatay Ulusoy: Netflix, Türk dizilerine göre daha insani çalışma şartları sunuyor

Çağatay Ulusoy, Netflix - Türkiye kıyaslaması yaparak, çalışma koşullarına değindi
Çağatay Ulusoy, Netflix - Türkiye kıyaslaması yaparak, çalışma koşullarına değindi

Dijital yayın platformları içerisinde en iyilerden biri olarak gösterilen Netflix, dünyada milyonları aşan bir izlenme oranına ulaşıyor.

Birçok farklı ülkede abonesi bulunan platform Türkiye piyasasında da başarılı bir grafik çiziyor.

Bu başarısını yaptığı orijinal dizilerle de taçlandıran yayın platformu Türk izleyicileri içinde hazırladığı dizilerle dikkati çekiyor.

Bu dizilerden ilki olan Hakan: Muhafız'ın başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy, Türkiye - Netflix kıyaslaması yaptı.

Türk dizileriyle alakalı konuşan Ulusoy, ''Diğer pek çok Türk dizisinde olduğundan daha insani koşullarda çalışıyoruz'' diyerek herkesi şaşırttı.

Dijital platform Netflix'in ilk Türk yapımı dizisi Hakan: Muhafız, yayınlandığı ilk günden itibaren çok ses getirdi. İlk sezonunda 10 milyon Netflix üyesi tarafından izlenen dizi 2. sezonuyla da beklediği ilgiyi görmeyi başardı.

Abone sistemiyle çalışan ve dizi saatleri kısa olan Netflix oyuncuların yeni gözdesi haline geldi. Hakan: Muhafız'ın başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy bu konuyla ilgili açıklama yaparak Türkiye - Netflix kıyaslaması yaptı.

'Netflix'in koşulları daha insani'

Çağatay Ulusoy, Netflix'in Hakan: Muhafız dizisiyle birlikte dikkatleri üzerine çekti. Variety dergisinden Nick Vivarelli'ye röportaj veren Ulusoy, Netflix'in çalışma koşullarını Türkiye ile kıyasladı.

Başarılı oyuncu,Türk dizilerine oranla çalışma şartlarının Netflix'te nasıl olduğunu soran Vivarelli'ye,

  • "Diğer pek çok Türk dizisinde olduğundan daha insani koşullarda çalışıyoruz. Netflix farklı bir üretim sistemi kullanıyor. Haftada 5 gün, günde 10 saat çalışıyoruz. Kendimi daha üretken hissediyorum. Diğer oyuncular ve ekip de öyle. Bir Türk TV dizisinde her bölüm 120-150 dakika sürer. Haftada bir bölüm çekmek için çok daha fazla çalışmanız gerekir. Hakan Muhafız hikaye anlatıcılığına, mekanlara, karakterlere ve çalışma koşullarına yaklaşım açısından çok şey değiştirdi. Oyunun kuralları yeniden yazılmış gibi" dedi.

Çağatay Ulusoy, yükselen performansıyla dikkati çekiyor
Çağatay Ulusoy, yükselen performansıyla dikkati çekiyor

'Süper kahraman hikayesi anlatıyoruz'

Çağatay Ulusoy, 'Hakan Muhafız dizisi neden bir yenilik olarak algılandı?' sorusunu yönelten Nick Vivarelli'ye yanıt olarak,

  • "Çünkü küresel izleyicilere yeni bir tür Türk dizisi sundu. Türk dizilerinin tipik özelliği olan sosyal drama ve romantizm unsurlarıyla harmanlanmış bir fantezi ve süper kahraman hikayesi anlatıyoruz. Ancak ana akım bir süper kahraman yerine, merkezinde modern bir kahramanın olduğu daha epik bir hikayemiz var. Hızlı ve beklenmedik katlanmalarla dolu. Ayrıca bir komedi unsuru da var'' dedi.

Hazar Ergüçlü ve Çağatay Ulusoy / Hakan: Muhafız dizi çekimleri
Hazar Ergüçlü ve Çağatay Ulusoy / Hakan: Muhafız dizi çekimleri

'Bölümlerin uzunluğu beni etkilemiyor'

Bölümlerin uzunluğu konusunda sorular yönelten Vivarelli, 33-45 dakikalık bölümlerin Türkiye'deki dizilere oranla daha kısa olduğunu belirtti ve bunun Ulusoy'un oyunculuğunu etkileyip etkilemediğini sordu. Oyuncu cevap olarak bu durumun kendisi için daha iyi olduğunu ve odaklanarak tüm enerjisini karaktere verdiğini belirtti.

Hazar Ergüçlü ve Çağatay Ulusoy daha önce Medcezir adlı dizide birlikte rol aldı
Hazar Ergüçlü ve Çağatay Ulusoy daha önce Medcezir adlı dizide birlikte rol aldı

Dizinin ekibinden de bahseden Çağatay Ulusoy, her sezonda farklı yönetmenlerle çalıştığını ve bu durumun daha önce hiç yapılmadığını belirtti. Her yönetmenin seriye farklı bir bakış açısı kattığını belirten Ulusoy, bu sayede dizinin daha vizyoner bir hale geldiğini belirtti.

Çağatay Ulusoy, adı karışan uyuşturucu haberlerinden aklanarak dizideki başarısıyla dikkatleri üzerine yeniden çekmeyi başardı
Çağatay Ulusoy, adı karışan uyuşturucu haberlerinden aklanarak dizideki başarısıyla dikkatleri üzerine yeniden çekmeyi başardı

Netflix yayınları reklamsız

Netflix, 190'dan fazla ülkede 148 milyon ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği dünyanın lider internet eğlence hizmetlerinden birisidir. Üyeler yayınları istedikleri kadar, istedikleri zaman, istedikleri yerde, internete bağlı tüm ekranlarda izleyebiliyor. Yayınların tamamını reklamsız olarak ve herhangi bir taahhütte bulunmadan oynatabilir,durdurabilir ve daha sonra izlemeye devam edebilirler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >