Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan '3600 Ek Gösterge' açıklaması

Arşiv
Arşiv

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır" dedi.

Milyonlarca memur ve emekli memur tarafından beklenen iki yıllık zam oranı bugün belli oldu.

Oranları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Bakan Vedat Bilgin, zam açıklamalarının ardından '3600 Ek Gösterge' meselesine de değindi.

"Sözleşme süreci içinde tamamlanacak"

Bakan Bilgin, düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:

"Bu sözleşme kapsamında 3600 meselesi, Memur- Sen’in de katıldığı bir çalışma grubu ile sözleşme süreci içinde tamamlanacaktır. Biliyorsunuz o kanun gerektiren bir şeydir, biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM inisiyatifindedir o. Kanun çıkartması gerekiyor. Biz çalışmayı yaparak TBMM’ye taşıyacağız”

3600 ek göstergenin maaşa etkisi

Ek göstergenin yüksek olması demek memur maaşlarının ve ikramiyelerinin artışı anlamına geliyor. Bu sebeple ek gösterge hakkı sağlandığında unvan ve rütbeye göre maaşlar ciddi anlamda etkilenecek. Görev başındaki memurların maaşlarına ve ikramiyelerine ek katkıda bulunacak olan 3600 ek gösterge aynı zamanda bu mesleklerden emekli olmuş memurları da etkiliyor.

3600 ek gösterge hayata geçtiğinde kapsamdaki memurların emekli aylıkları ve emekli ikramiyeleri yüzde 22 ile yüzde 25 oranında artacak. Otuz yıllık hizmeti bulunan öğretmen ve polis emekli olduğunda maaşında 600-700 lira, emekli ikramiyesinde ise 34 bin liraya kadar artış olacak. Halen 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen ve polisler 3000 ek göstergeye sahip.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >