Çalışmalar hızla sürüyor: 46 yılın ardından Kapalı Maraş yarın açılacak

Kapalı Maraş'ta yapılan çalışmalar
Kapalı Maraş'ta yapılan çalışmalar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 46 yıl sonra yarın açılacak ’hayalet şehir’ Kapalı Maraş yarın açılıyor. Hayalet şehirde caddelerde hummalı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazi Mağusa’ya bağlı Kapalı Maraş 46 yıl sonra yarın açılıyor. Hayalet şehir olarak da bilinen Kapalı Maraş’ta çalışmalar son sürat devam ediyor. Kapalı Maraş yarın saat 11.00 da halkın kullanımına açılacak.

Sahil şeridinde hummalı çalışma sürüyor

Gazi Mağusa Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda 45 yıllık otlar, molozlar bir bir temizleniyor. Özelikle Sahil şeridi bölgesinin yeniden kullanıma açılması için hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Yollar asfaltlanıyor,kık harabe bölgeler güvenlik amacıyla demir korkuluklarla çevriliyor.

Kapalı Maraş’a vatandaşların rahat girebilmeleri için Doktor Fazıl Küçük Stadyumu tarafına kapı ana giriş kapısı yapılırken, vatandaşlar demokrasi Caddesi güzergahı, yoldan da sahil şeridi boyunca bölgeyi gezebilme imkanı bulacak ve Maraş’ın 46 yıldır kapalı olan deniz sahilinde serinleme şansı olacak.

  • Ne olmuştu?
  • KKTC'de 18 Haziran 2019'daki Bakanlar Kurulu toplantısında 1974'ten bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması konusunda adım atılarak uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı.
  • Temmuz 2019'da bölgede yapılan ilk envanter çalışmasına KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da katılırken Başbakan Tatar da incelemelerde bulunmuştu.
  • Son olarak Türkiye Barolar Birliğince (TBB) 15 Şubat'ta Maraş'ta "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı" düzenlenmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >