Camiden odun aldı, bıraktığı notla duygulandırdı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, bir caminin odunluğundan 4 odun alan öğrencinin bıraktığı not herkesi duygulandırırken, cemaat yardım edebilmek için 4 odun alan öğrenciyi arıyor.

Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ilçe merkezindeki Tabakhane Camisi'ne ait odunluktan gece saatlerinde 4 odun aldı. Söz konusu kişi, odunluğa, "Hayırlı geceler abi, odunumuz bitti. Çok üşüdük, 4 tane odun aldık. Hakkını helal et, öğrenciyiz." yazılı not bıraktı.

Notu, sabah geldiğinde Tabakhane Cami İmam Hatibi Osman Yıldız buldu.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulduğu not karşısında çok duygulandığını söyledi.

Yıldız, "Kimliğini bilmediğimiz bir kardeşimizin camimizin odunlarından almak zorunda kalması ve durumunu izah eder şekilde not bırakması beni ve konuyu paylaştığım cemaatimizi çok duygulandırdı." diye konuştu. Yıldız, şunları dile getirdi:

"Sabah geldiğimde odunlukta, 'Hayırlı geceler abi, odunumuz bitti. Çok üşüdük, 4 tane odun aldık. Hakkını helal et, öğrenciyiz' yazılı notu buldum. Not bizi çok duygulandırdı. Yardım yapmak için notu yazan öğrenciyi arıyoruz. Üniversite öğrencisi olduğunu tahmin ettiğimiz kişiyi cemaatimizle konuyu paylaştıktan sonra daha fazla yardım edebilmek adına aramaya başladık. Fakat henüz bir sonuç alamadık. Bu devirde böyle ince düşünceli olan kardeşimizi bulmak istiyorum. Odunların üstünde notu bulduğum zaman ağlamamak için kendimi zor tuttum. Benden tarafı kat kat helal olsun. Ama tek ricam bize ulaşmasını isterim."


Yıldız, söz konusu kişinin kendilerine ulaşması durumunda eğitim hayatına da maddi katkı sunacaklarını söyledi.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >