Çanakkale Köprüsü hatıra paraları bugün tedavüle giriyor

Piyasaya sürülmek üzere 5 milyon madeni para basıldı
Piyasaya sürülmek üzere 5 milyon madeni para basıldı

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına özel basılan madeni 1 TL’ler tedavüle giriyor. 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı anısı için satışa çıkacak gümüş hatıra paraların da Darphane Genel Müdürlüğü internet sitesinde 520 TL’den satışa çıkması bekleniyor.

Boğazı birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü madeni 1 TL’nin arkasında yer alacak. Yeni madeni 1 TL’ler 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışına özel bugün tedavüle verilecek.

1915 Çanakkale köprüsü açılışı anısı için satışa çıkacak gümüş hatıra paraların da Darphane Genel Müdürlüğü internet sitesinde 520 TL’den satışa çıkması bekleniyor.

Gümüş 5 bin, bronz olarak da 10 bin adet hatıra para basıldı
Gümüş 5 bin, bronz olarak da 10 bin adet hatıra para basıldı

5 milyon adet basılacak

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2022 yılında 5 milyon adet basılacağı söylenen madeni tedavül 1 TL’ler dışında ayrıca gümüş 5 bin, bronz olarak da 10 bin adet hatıra para basıldığını açıkladı.

Şahin paylaşımına şu notu düştü:

“Geceye şöyle bir güzellik bırakalım ve 18 Mart'a bu güzellikle gözlerimizi açalım.1915 Çanakkale Köprüsü açılışı için Darphane olarak basmış olduğumuz Hatıra Para ve Tedavül hatıra 1 TL’."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >