Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem

Son dakika
Son dakika

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 10,44 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Bursa'da korku sebebiyle ikinci kattan atlayan kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

Koca, "Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

"An itibari ile olumsuz bir durum yok"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

AFAD: Ekiplerimiz teyakkuz halinde

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyledi.

Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Çanakkale Valisi Aktaş deprem sonrası AFAD ve 112 ekipleriyle bir araya geldi

İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk ile ilk olarak AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Aktaş, AFAD İl Müdür Yardımcısı Abbas Aslan'dan deprem ile ilgili il genelinde yapılan tarama ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Vali Aktaş, AFAD personeline geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

Ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Aktaş, yetkililerden alınan çağrılar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Çok kısa sürdü fakat şiddetli hissettik"

Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, TRT Haber'de açıklamalarda bulundu.

Acar, "Deprem çok kısa sürdü fakat çok şiddetli hissettik. Vatandaşlarımız panik yaşadı, herkes sokaklarda. Herhangi bir olumsuz durum yok. Yakın köylerimizden de olumsuz bir ihbar gelmedi" dedi.

Çanakkale Valiliği: Saat 00.00 itibarıyla ilimizde olumsuz durum meydana gelmemiştir

Valilikten yapılan açıklamada, Çanakkale'de Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak, "Saat 00.00 itibarıyla ilimiz genelinde olumsuz durum meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verildi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da depremin ardından TRT Haber'de açıklamalarda bulundu.

Vali Ustaoğlu, "Depremi hissettim. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok görünüyor. Saha taramalarımız devam ediyor" dedi.

İstanbul Valisi Gül: Şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmedi

Vali Davut Gül, saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup, şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

"Deprem süpriz olmayan bir kırık üzerinde meydana geldi"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar TRT Haber'de açıklama yaptı: Deprem süpriz olmayan bir kırık üzerinde meydana geldi. Çok şaşırtıcı bir deprem değil fakat depremin büyüklüğünden dolayı bölgede vatandaşlarımızda bir panik yaratmış olabilir. Sahadan gelen bilgiler olumsuz bir durum olmadığını gösteriyor. Aktif diri faylar üzerindeki çalışmalarla potansiyel belli olacak.

"Ekiplerimiz tüm kurumlarımızla birlikte sahada çalışmalarına başladı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Özhaseki, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Çanakkale Yenice'de meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz tüm kurumlarımızla birlikte sahada çalışmalarına başladı. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >