Canan Karatay: En sağlıklı meyve zeytin

Canan Karatay kalbi koruyan besinlerden bahsetti.
Canan Karatay kalbi koruyan besinlerden bahsetti.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kalbi koruyan yiyecekleri açıkladı. Karatay, pakete girmemiş ve işlem görmemiş besinlerin kalbi koruduğunu söylerken en sağlıklı besinin de zeytin olduğunu belirtti. Prof. Karatay aynı zamanda, ''Bol bol su tüketin'' dedi.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Her fırsatta doğal ve işlem görmemiş besinlerin tüketimini savunan Karatay, kalbi koruyan besinleri açıkladı.

Prof. Dr. Karatay, ''Kalbi koruyan besinler doğal, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerdir. Bol su içeceksiniz, doğal köy tereyağı yiyeceksiniz, kalp krizini önlediği gösterilmiştir. Doğal zeytinyağı, az piş yumurta tüketeceksiniz. Yumurta, şeker hastalığını da önler. Kalp krizinin temelinde şişmanlık ve şeker hastalığı yatar'' diye konuştu.

'Yumurta önemli'

Yumurtanın özellikle az pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karatay,

  • ''Ben kilo vermek için bunları konuşmuyorum, kalp, damar hastalıkları ve beyin felcini önlemek için söylüyorum. Doğal ev yoğurdu ve sirke de çok önemli. Yumurtayı az haşlamalıyız, çünkü herhangi bir şey yandığı zaman kanserojen oluyor, trans yağlar oluşuyor. Yumurtayı fazla haşladığımızda sarsının etrafında yeşil ve gri bir zar oluşuyor işte o trans yağdır. O artık yumurta değil protein tozudur, çok tehlikelidir. Bol bol yumurta yiyebilirsiniz tok tutar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kolesterolü düşürür, şeker hastalığını önler'' ifadelerini kullandı.
Canan Karatay.
Canan Karatay.

En sağlıklısı zeytin

Deterjanların da kimyasallarla dolu olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay,açıklamasına şu şekilde devam etti:

''Özellikle içinde bulunan klorür ve alüminyum vücut için zehirlidir. Modern meyvede çok fazla früktoz var. Fazla früktoz karaciğeri yağlandırır, insülin direncini başlatır. Siz sağlıklı diye meyve yerseniz şeker hastalığından da kanserden de kurtulamazsınız. Meyveler, korunsun, aynı boyda olsun diye tarım ilaçlarıyla yıkanıyor, bunlar tehlikelidir. Çok da büyüdüler yani çocuk başı kadar elma, ayva olmaz. En sağlıklı meyve zeytindir, istediğiniz kadar zeytin yiyebilirsiniz'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >