Canan Karatay şekerin zararlarını açıkladı: En tatlı zehir

Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay yapmış olduğu açıklamada adeta şekere savaş açarak "En tatlı zehir şeker, karaciğeri mahveder. Bütün hastalıkların temelini en tatlı zehir şeker atar." dedi. Obeziteye karşı vermiş olduğu mücadele ile dikkat çeken Canan Karatay şeker tüketimine karşı çok sert uyarılarda bulundu. Karatay, sağlığımızı zehirleyen şekerin obezite, alzheimer, depresyon, parkinson ve kanser hastalığına neden olduğunu vurguladı.

Bulduğu her fırsatta şekere karşı savaş açan Prof. Dr. Canan Karatay, bu besinin adeta zehir olduğunu söyledi.

Şekerin karaciğeri mahvettiğini vurgulayan Canan Karatay şeker için, "Bunun lamı cimi yoktur." dedi.

"En tatlı zehir şeker"

Canan Karatay, "En tatlı zehir şeker, karaciğeri mahveder. Bütün hastalıkların temelini en tatlı zehir şeker atar." ifadesini kullandı.

Canan Karatay şekere savaş açtı

Birçok etkinliğe konferansa katılan Canan Karatay şekere karşı adeta savaş açmış durumda. Karatay her fırsatta, şekerin hayatları mahvettiğini, şeker hastalığı, obezite, alzheimer, depresyon, parkinson, kanser hastalıklarına neden olduğunu vurguluyor.

Şekerin zararları neler?

  • Ciltte kırışıklık nedeni.
  • Hafızayı zayıflatıyor.
  • Kanser riskini artırıyor.
  • Vücudun savunma sistemini zayıflatıyor.
  • Diş çürüklerine neden oluyor.
  • Obeziteye yol açıyor.
  • Karaciğer yağlanmasını tetikliyor.

Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar demişti

Daha önceki açıklamasında bütün Anadolu’da sabah öğlen kavurma yeme kültürünün olduğunu hatırlatan Karatay, şöyle demişti:

  • "Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu’da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar.''
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >