Canan Karatay yeni favorisini açıkladı: Yiyen 95 yaşına kadar yaşar

Canan Karatay
Canan Karatay

Türkiye'nin sağlık alanında önde gelen isimleri arasında gösterilen Canan Karatay, verdiği tavsiyelerle gündem olmaya devam ediyor. Daha önce kelle paça önerisi çok konuşulan Karatay'dan vatandaşlara yeni bir öneri geldi. Lahana turşusu için "Dünyanın en güzel besini" diyen Karatay, bu üründen sık tüketenlerin 95 yaşına kadar yaşayabileceğini ileri sürdü.

Besinler hakkında verdiği tavsiyelerle sık sık gündem olan ünlü profesör Canan Karatay, kelle paçadan sonra yeni favorisini duyurdu.

Sağlık dünyasında zaman zaman tartışmalara neden olan Canan Karatay, bu sefer lahana turşusunu işaret ederek çok sağlıklı olduğunu dile getirdi.

"Dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biri"

Kelle paça, tarhana, doğal tereyağı gibi besinlerin faydalarını her fırsatta dile getiren Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi. Canan Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" dedi.

"Yiyen 95 yaşına kadar yaşar"

Canan Karatay'ın lahana turşusu hakkında bir iddiası daha var. O iddiaya göre lahana turşusunu sık tüketenler 95 yaşına kadar rahatlıkla yaşıyor. Elbette de tıbbi bir kanıtı olmayan bu durumun, herkes için geçerli olup olmadığı da tartışmalı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >