CANLI | AFAD duyurdu: Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem! Üç bina bir dükkan yıkıldı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 22.48'te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil bir çok ilde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Üç bina ve bir dükkan yıkıldı. Can kaybı bulunmamaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Sındırgı'daki depremin yakından takip edildiğini belirtti.
Balıkesir Sındırgı'da devam eden deprem fırtınasının son halkası bugün saat 22.48'te gerçekleşti. AFAD depremin büyüklüğünü 6.1 olarak duyurdu.
Depremin derinliği 5.99 olarak kayıtlara geçerken sarsıntı İstanbul, Bursa, İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere pek çok kentte hissedildi.
- -00.24- BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Merkez üssü Sındırgı ilçesi olan 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Balıkesir'de okullar bugün (28 Ekim) tatil edildi.
- -00.03- İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLERİ DUYURDU
İletişim Başkanlığı tarafından deprem sonrası vatandaşların ne yapması gerektiği paylaşıldı.
İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem sonrasında yapılması gerekenler; önce kendi emniyetinizden emin olun. Sonra çevrenizde yardım edebileceğiniz kimse olup olmadığını kontrol edin. Depremlerden sonra çıkan yangınlar oldukça sık görülen ikincil afetlerdir. Bu nedenle eğer gaz kokusu alırsanız, gaz vanasını kapatın. Camları ve kapıları açın. Hemen binayı terk edin. Dökülen tehlikeli maddeleri temizleyin. Yerinden oynayan telefon ahizelerini telefonun üstüne koyun. Acil durum çantanızı yanınıza alın, mahalle buluşma noktanıza doğru harekete geçin. Radyo ve televizyon gibi kitle iletişim araçlarıyla size yapılacak uyarıları dinleyin. Cadde ve sokakları acil yardım araçları için boş bırakın" ifadelerine yer verildi.
Her büyük depremden sonra artçı depremlerin olduğu hatırlatılan açıklamada, "Her büyük depremden sonra mutlaka artçı depremler olur. Artçı depremler zaman içerisinde seyrekleşir ve büyüklükleri azalır. Artçı depremler hasarlı binalarda zarara yol açabilir. Bu nedenle sarsıntılar tamamen bitene kadar hasarlı binalara girilmemelidir. Artçı depremler sırasında da ana depremde yapılması gerekenler yapılmalıdır. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" denildi.
- -23.59- ÜÇ BİNA BİR DÜKKAN YIKILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir Sındırgı'da gerçekleşen depremin ardından üç bina ve bir dükkanın yıkıldığını açıkladı. Yerlikaya, depremde can kaybının olmadığını aktardı.

- -23.51- BAKAN URALOĞLU, DEPREMİN ARDINDAN İLETİŞİM ALTYAPISINDA PROBLEM OLMADIĞINI AÇIKLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen 6.1’lik depremin ardından iletişim altyapısında bir problem bulunmadığını açıkladı.
Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İletişim altyapımızda şu an için herhangi bir sorun bulunmamakla beraber tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.
- -23.49- İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından kentte şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı alınmadığını, ilgili birimlerin çalışmalarına gece boyunca devam edeceğini bildirdi.
Açıklamada, "İstanbul'umuzda şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı alınmamış olup ilgili birimlerimiz çalışmalarına gece boyunca devam edecektir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verildi.
- -23.44- 14 ARTÇI OLDU
Balıkesir'de 6.1'lik depremin ardından 14 artçı meydana geldi.
- -23.38- İKİ BİNA YIKILDI
Balıkesir'de biri daha önce boşaltılan metruk bir bina, diğeri oto ekspertiz dükkanı olmak üzere 2 bina yıkıldı.
Can kaybı veya yaralı olup olmadığına dair bilgi henüz verilmedi.
- -23.31- BTK'DAN AÇIKLAMA
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) sosyal medyada yaptığı paylaşımda:
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bilgi Teknolojileri Operasyon Merkezinin, operatörlerimizden aldığı raporlar, bölgemizde bulunan baz istasyonlarında trafikte bir artış olmakla birlikte iletişimde herhangi bir kesinti olmadığını göstermektedir. İletişim ihtiyacının ani artışlarında, internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarının kullanılması iletişimin aksamaması açısından büyük önem taşımaktadır.

- -23.28- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı
"Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
AFAD’ımız başta olmak üzere ilgili birimlerimiz sahada inceleme ve kontrol çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Biz de süreci yakından takip etmekteyiz.
Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun."

- -23.27- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarına başlamış, gelen ihbarlar titizlikle incelenmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

- -23.25- TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
TBMM Başkanı Kurtulmuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

- -23.21- BALIKESİR'DE DEPREMDE BİR BİNA YIKILDI
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde daha önceki dehdemde hasar gördüğü öğrenilen boş bir bina yıkıldı.
İlçede AFAD ve ilgili kurumların ekipleri saha taramalarına başladı.

- -23.17- "SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 6.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
İlgili tüm kurumlarımızla eş güdüm hâlinde süreci yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar Bakanlık birimlerimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor.
Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." dedi.

- -23.09- "SAHA TARAMALARI DERHAL BAŞLADI"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen depremin ardından saha taramalarına başlandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Balıkesir Sındırgı’da 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.
- -22.48- İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Depremin 5,99 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
Şu ana kadar herhangi bir hasar bilgisi verilmedi.





