Çarpıcı rapor: Başak Cengiz cinayetinde detaylar ortaya çıktı

Başak Cengiz cinayetinin bilirkişi raporunda çarpıcı detay ortaya çıktı
Başak Cengiz cinayetinin bilirkişi raporunda çarpıcı detay ortaya çıktı

Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla vahşice öldürülen Başak Cengiz cinayetinin bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi. Çarpıcı raporun detayları ise kan dondurdu. Bilirkişi raporunda saniye saniye cinayetin tomografisi çekildi.

Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölüme ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Cinayetin tomografisi çekildi

Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporu bir kez daha vahşeti gözler önüne serdi.

Önümüzdeki ay ilk duruşması yapılacak dava kapsamında İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, vahim olaya ilişkin kan donduran görüntülerin bilirkişiye gönderilerek geniş ölçekli netleştirme yapılarak grafikli görüntülü çözüm raporu aldırılmasına hükmetti.

Bu kapsamda bilirkişi, detaylı bir rapor hazırladı. Saniye saniye cinayetin tomografisini çekti. Raporda sanığın giriş çıkış yaptığı site, talihsiz kadının sokağa giriş yaptığı ve olayın gerçekleştiği bölgenin krokisi çıkarılırken, adım adım cinayete nasıl gidildiği anlatıldı.

Maktul katiliyle göz göze gelmiş

Sabah gazetesinde ayrıntıları yer alan bilirkişi raporuna göre Cengiz, karşı kaldırımında yürüyen Boz'un kendisini takip ettiğinden şüphelenerek durup onun bulunduğu alana doğru dikkatle baktı. Yani maktul katiliyle göz göze geldi ancak bundan habersizdi.

Yapılan tespite göre katil Can Göktuğ Boz uzaktan gözüne kestirdiği kurbanı Başak Cengiz'i adım adım ve çok yakından takip ediyor.

Saldırı için Başak Cengiz'in en tenhada olduğu ve en savunmasız anının beklendiği belirtilen raporda, "Sanığın eylemi kamera saatine göre 29 saniye sürdü. Kılıçla vurma eylemine durmadan ve duraksamadan devam ettiği tespit edildi" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >