Çarşaftan perde, telefondan ışıkla gölge oyunu

Bursa'da ahşap çıtalar ve eski çarşaflarla oluşturduğu seyyar sahnede, cep telefonunun ışığıyla sokakta gölge oyunu karakterlerini canlandıran 25 yaşındaki tiyatro tutkunu gencin gösterileri ilgi görüyor.

Bursa'da haftanın belirli günlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurduğu seyyar sahnesinde çarşafın altına giren İhsan Gül, "Karagöz-Hacivat" başta olmak üzere gölge oyunu karakterlerini canlandırıyor.

Sahnesinde kullandığı çıta, çarşaf ve cep telefonu ışığıyla dikkati çeken gencin gösterileri, izleyenlerin beğenisini kazanıyor.

Gül, "Gölge oyununda ortalama 20 karakter varsa 20'sini birden yapabiliyorum. Bunu bana hiç kimse öğretmedi" dedi.

Sahneyi kendisi kurdu

Tiyatro sevdası için birçok engelle savaştığını dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"Çamaşır makinesinin destek çubuklarını aldım ve birleştirdim. Çarşafları yırtıp üzerine ev figürleri yaptım. Bu şekilde bir sahne oluşturdum kendime. Oturduğum mahallede 3 ila 9 yaşlarında 15 çocuk var. Haftanın belli günlerinde mahalledeki çocuklara gösteri yaptım. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldim. Bu şekilde gösterilere devam ediyorum. En azından insanların gölge oyununu görmesi, öğrenmesi için bunu devam ettirmek istiyorum. Benim amacım ve niyetim, insanlara kendi kültürümüzü göstermek, onları var eden şeyi yeniden tanıtmak."




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >