Casus yazılımlara geçit yok: Amazon, Blu telefon satışlarını yasakladı

Blu akıllı telefon+
Blu akıllı telefon+

E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz hafta casus yazılım yüklü Blu akıllı telefonlar tespit edilmesiyle ürünlerin satışlarını tamamen askıya aldı...

Müşteri memnuniyeti konusunda yapılan birçok farklı araştırmada listenin en tepesinde yer alan Amazon, bu ünvanın hakkını vermeye devam ediyor... Dev e-ticaret sitesi, "casus yazılım" içerdiği tespit edilen Blu marka akıllı telefonların satışlarını tamamen askıya aldı.

Geçtiğimiz hafta KryptoWire isimli güvenlik şirketinin BlackHat Güvenlik Konferansı kapsamında ortaya çıkardığı bu casus yazılım, kullanıcıları uzaktan dinleyerek veri depoluyor. Dolayısıyla Blu marka akıllı telefonları satın alan kişiler esasında bilmeden birçok farklı veriyi hiç tanımadığı şahıslara açmış oluyor.

2009 yılında kurulan Blu, tüketici ihtiyaçlarına uygun ve ekonomik Android cihazlar üretmeyi amaçlıyor.
2009 yılında kurulan Blu, tüketici ihtiyaçlarına uygun ve ekonomik Android cihazlar üretmeyi amaçlıyor.

Her ne kadartelefon üreticisi konuyla alakalı bir açıklama yapıp, müşterilerin veri gizliliğinin her şeyden önemli olduğunu belirtse de bu savunma Amazon için pek de bir şey ifade etmedi. Zira Amazon az önce de bahsettiğimiz üzere Bluakıllı telefonların satışlarını yasakladı. Casus yazılım ortadan kaldırılıncaya ve sorun tamamen düzelinceye kadar Amazon bu ürünlerin satışlarını gerçekleştirmeyecek. Esasında Blu markası için bu durum pek de yeni değil. Zira geçtiğimiz sene de R1 HD isimli akıllı telefonlar benzer sebeplerden dolayı gündeme gelmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >