CBS'in CEO'su Moonves cinsel istismar suçlamaları sonrası ‘Benden bu kadar’ dedi

 Leslie Moonves
Leslie Moonves

ABD medyasının en güçlü isimlerinden Leslie Moonves, cinsel taciz ve saldırılara karşı dünya genelinde kadınların başlattığı #MeToo (Ben de) hareketinin etkisiyle istifa etmek zorunda kaldı. ABD medya patronunun kıdem tazminatının 100 milyon dolara yakın olduğu belirtildi.

ABD’de televizyon endüstrisinin en güçlü isimleri arasında gösterilen CBS yayın grubunun CEO'su 68 yaşındaki Les Moonves, hakkındaki cinsel istismar iddiaları sonrası istifa etti.

Kendisine yönelik iddiaları önce reddeden sonra "Gençliğimde hata yaptım" diyen Moonves, birkaç ay direnişin ardından görevini bıraktı.

Ünlü CEO'nun kovulacağını anlayınca istifa ettiği belirtilirken, istifa ederek dudak uçuklatacak bir tazminatı almaya hak kazandığı ortaya çıktı.

CBS'ten yapılan yazılı açıklamada, Moonves'un yerine Joseph Ianniello'nun geçeceği belirtildi.

  • İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi, Moonves'un yüklü miktardaki kıdem tazminatına hak kazanabilmek için istifasını verdiğini öne sürdü. ABD medyasına göre, medya patronunun kıdem tazminatı 100 milyon dolara yakın.

Toplamda 12 kadın Moonves'i suçluyor

New Yorker gazetesinin Temmuz ayında yer verdiği bir grup iddia sonrası Moonves hakkında soruşturma açılmıştı.

  • Me Too, Hollywood'da yapımcı Harvey Weinstein'a yönelik suçlamalarla başlayan tacize karşı büyük bir başkaldırıya dönüşen hareketin adı.

Daha önce suçlamaları kabul etmişti

Moonves'un hakkındaki daha önceki iddialara yanıtı şöyle olmuştu: "Bazı kadınları geçmişte rahatsız etmiş olabilirim. Bunlar hataydı ve büyük pişmanlık duyuyorum... 'Hayır', 'hayır' demektir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >