CCleaner'da virüs bulundu: Kullanıcılar için tek çözüm güncelleme yapmak

CCleaner
CCleaner

Bilgisayarlarda en çok tercih edilen temizleme aracı CCleaner, aslında kullanıcılar için büyük tehdit oluşturuyor. Hacker'ların hedefi olan CCleaner'daki saldırılardan kurtulmak için güncellemek şart.

Hem Windows hem de Mac OS bilgisayarlar için gereksiz dosyaları temizleme ve sistemi hızlandırma gibi görevler için sıkça tercih edilen CCleaner, son birkaç aydır hacker'ların ana hedef noktası olmuş durumda. Zira güvenlik araştırmacılarına göre 5.33.6162 sürümü siber saldırı amacıyla kullanılabilecek yazılımlar barındırıyor. Öte yandan aynı sorun CCleaner Cloud 1.07.3191 için de geçerli.

CCleaner'daki bu virüslerden kurtulmak amacıyla kullanıcıların güncellemeleri kurması gerekiyor.
CCleaner'daki bu virüslerden kurtulmak amacıyla kullanıcıların güncellemeleri kurması gerekiyor.

Yani aslına bakılırsa Avast antivirüs üreticisi tarafından geçtiğimiz Temmuz'da satın alınan CCleaner şu anda birçok kullanıcı için büyük tehdit oluşturuyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda toplamda 2.27 milyon kullanıcının bu durumdan etkilendiği belirtiliyor.

Üstelik uygulama içinde yer alan veri ve şifrelerin de hacker'lar tarafından ele geçirilebileceği de belirtilenler arasında. Bu saldırıdan korunmak amacıyla kullanıcıların mutlak suretle CCleaner'ı güncellemesi şart. Aşağıdaki bağlantı üzerinden uygulamanın en yeni sürümlerini indirebilmek mümkün.

CCleaner İndir

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >