Çekya'dan yardım: Ukrayna'ya tank ve zırhlı personel taşıyıcı gönderildi

Ukrayna'ya tank ve zırhlı personel taşıyıcı gönderildi
Ukrayna'ya tank ve zırhlı personel taşıyıcı gönderildi

Rusya'nın saldırısı karşısında direnmeye devam eden Ukrayna güçleri 42. günde de mücadeleye devam ediyor. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, Ukrayna'nın kendisini koruması için askeri teçhizat yardımında bulunacaklarını belirtti. Savunma Bakanı Cernochova "Orada savaş kızışıyor ve Z işaretli katiller için hiçbir şeyi kolaylaştırmayacağız. İnanın bana, Ukraynalı arkadaşlara temel askeri yardım malzemesi gönderiyoruz. Ve bunu yapmaya devam edeceğiz." dedi. Gönderilecek askeri yardımlar hakkında milletvekili Ondrej Benesik övgüyle bahsetti.

Cernochova, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'nın kendisini koruması için destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Ukrayna'ya askeri teçhizat yardımı

Savunma Bakanı Cernochova, gönderdikleri askeri teçhizata ilişkin detay vermeyeceğini kaydetti.

Bu arada, ülke basınında yer alan haberlerde, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların NATO üyesi ülkeler arasında yapılan bir anlaşma doğrultusunda Ukrayna'ya hibe edildiği belirtiliyor. Bu girişimle ilk defa bir yabancı ülke Ukrayna'ya tank göndermiş oldu.

Ukrayna'ya gönderilecek askeri yardımlar merak edildi

Trenle sevkiyatı gerçekleştirilecek olan tanklar ve zırhlı araçlar hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, şu ifadelere yer verdi:

  • "Merak insanidir ve Ukrayna’ya ne tedarik ettiğimizi öğrenmek isteyenleri anlıyorum. Üzgünüm, sizlere daha fazlasını söyleyemem. Orada savaş kızışıyor ve Z işaretli katiller için hiçbir şeyi kolaylaştırmayacağız. İnanın bana, Ukraynalı arkadaşlara temel askeri malzeme gönderiyoruz. Ve bunu yapmaya devam edeceğiz."

"Ukrayna ordusunun ihtiyacı olan şey bu"

Milletvekili Ondrej Benesik ise yaptığı açıklamada, “Çek BVP’lerinin ve T-72 tanklarının teslimatlarını öğrendik. Savunma Bakanı Jana Cernochova büyük övgüyü hak ediyor. Savaşması zor Ukrayna ordusunun gerçekten ihtiyacı olan şey bu. Bu teslimatları sürdürebileceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >