Çelebi'nin şaheseri 'Mevlid-i Şerif'i yeniden okudular

Prof. Dr. Bilal Kemikli (solda)
Prof. Dr. Bilal Kemikli (solda)

2021-2022 kültür-sanat sezonunu Mevlid-i Şerif’in müellifi Süleyman Çelebi’ye atfeden Esenler Belediyesi, sezon danışmanı Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin önderliğinde Çelebi’nin eseri ‘Vesîletü’n-Necât (Mevlid-i Şerif)’ için ‘Bir Şâheseri Yeniden Okumak’ adlı çalışmaya imza attı.

Vefatının 600. yılı vesilesiyle 2021-2022 kültür-sanat sezonunu mutasavvıf Süleyman Çelebi’ye atfeden Esenler Belediyesi, önemli bir çalışmaya daha imza attı. Çelebi’nin en önemli eserlerinden biri olan Vesîletü’n Necât (Mevlid-i Şerif), Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin editörlüğünde farklı yazarlar tarafından yeniden okunup günümüzün bilgi birikimi ve felsefesiyle kaleme alınarak ‘Vesîletü’n-Necât Bir Şâheseri Yeniden Okumak’ adlı eserde toplandı.

Esere Prof. Dr. Bilal Kemikli, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Erdal Çakır, Prof. Dr. Adem Apak, Nesime Beyza Kemikli, Dr. Amet Molla Memet, Doç. Dr. Bedri Mermutlu, Murat Ak, Prof. Dr. Celal Türer, Ahmet Dağ, Prof. Dr. Vejdi Bilgin, Doç. Dr. Zikri Yavuz, Prof. Dr. Mehmet Birekul, Ayşe Şahin, Doç. Dr. Kenan Mermer, Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, Doç. Dr. Mustafa Naci Kula, Yılmaz Şentürk, Nuh Muaz Kapan ve Ömer Faruk Yiğiterol makaleleriyle katkı sundu.

Titiz bir çalışmanın ürünü olan bu eser, 7’den 70’e herkesin gönül coğrafyasında yer edinen ve Peygamber sevgisini konu alan ‘Vesîletü’n-Necât’ı bilinen adıyla Mevlid-i Şerif’i tüm yönleriyle gözler önüne seriyor. Eser, farklı disiplinlerin dil, teori ve yöntemlerinden hareketle Vesîletü’n-Necât (Mevlidi Şerif)’ın etrafında yeniden düşünmek, onu günümüzün düşünce ve tasavvuruyla yeniden okumak, böylece onu güncelleyerek günümüz insanının dikkatlerine sunmak amacıyla kaleme alındı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >