Çelik: Türkiye'nin önünde seçim yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Çelik sözlerinde, Türkiye'nin önünde seçim olmadığını vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

  • AK Parti Sözcüsü Çelik, "Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı." dedi.

Çelik, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, "Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Çelik, "(Orta Doğu coğrafyası) Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür." diye konuştu.

Eksen tartışması

Eksen kayması tartışmalarına değinen Çelik, "Türkiye'nin ekseni şurası ya da burası değildir. Türkiye'nin ekseni Ankara'dır. "Türkiye'nin eksenini Batıdaki herhangi bir ülkenin başkentinde görenler, Türkiye milli bir politika ürettiği zaman bunu eksen kayması olarak ifade ederler." dedi.

  • İslam düşmanlığının tüm dinleri tehdit ettiğini ifade eden Çelik, "Teksas saldırganı ile Yeni Zelanda saldırganının ideolojisi arasında güçlü bağın ortaya çıkması bizi bu konularda daha ciddi kafa yormaya sevk etmelidir. İslam düşmanlığı tüm dinleri tehdit ediyor." şeklinde konuştu.

Kaz Dağları konusuna hassasiyet gösteriliyor

Çelik, "Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz." ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >