Ceplerin dostu: Sosyeteye bir adım daha yaklaştıran semt pazarları

İnternetten ucuza alışveriş yapmak, AVM’lerde gün boyu şuursuzca takılmak... Hangisi pazardan alışveriş yapmanın zevkine bedel? Eğlenceli müzikler eşliğinde “gel vatandaş gel” denmedikten sonra… Tek sorunumuz pazar arabalı teyzeler!

Siz de iki dakikada 'sen'li 'ben'li muhabbetlere girmekten hoşlanmıyor olabilirsiniz. Ya da esnafın boğazı yırtılıncaya kadar bağırması sizi de geriyor olabilir. Tüm bunlar sizi pazarlardan soğutmasın. Çünkü o alanlar özellikle kadınlar için bir nevi terapi alanları. Hem o kalabalık arasında kimse sizi fark bile etmiyor; beğenmediniz mi başka tezgaha. En güzeli mağazalarda ego kasanlara buralarda rastlamanın çok olası olmaması.

Pazar deyip geçmeyin! Bu işin de bir sistematiği var. İlk turda gözlemle, ikinci turda alacakları al. Ayrıca çürük çarık, boynu bükük meyve sebzeyi ısrarla hiper-süper-mega marketlerden almaya ne gerek var! Al sana organik yaşam, al sana macera...

Haydi düşün yollara! Güzel mi güzel 'sosyete pazarları'nı sizler için derledik..





Yeşilköy Çarşamba Pazarı 

                                    "Son moda burdaa" sesini duyarsanız derhal inanın! Hem şık hem de kaliteli şeyler var. Pahalı markaların ürünlerini yarısından çok daha az bir fiyata satın alabilirsiniz. Erken saatte gidin, zira üzülmeyin isteriz!
Yeşilköy Çarşamba Pazarı "Son moda burdaa" sesini duyarsanız derhal inanın! Hem şık hem de kaliteli şeyler var. Pahalı markaların ürünlerini yarısından çok daha az bir fiyata satın alabilirsiniz. Erken saatte gidin, zira üzülmeyin isteriz!
Erenköy Perşembe Pazarı 

                                    Kıyafet, çanta, sebze, meyve ne isterseniz hepsi burdaa! Baştan söyleyelim diğer pazarlara göre daha pahalı. El yapımı takılar sizi sizden alacak.
Erenköy Perşembe Pazarı Kıyafet, çanta, sebze, meyve ne isterseniz hepsi burdaa! Baştan söyleyelim diğer pazarlara göre daha pahalı. El yapımı takılar sizi sizden alacak.
Fındıkzade Cuma Pazarı 

                                    Öğrenciyseniz ve o civarda oturuyorsanız yaşadınız. Hem ucuz hem de kaliteli şeyler bulmanız mümkün. İhracat fazlası ürünleri satın almak için ideal bir pazar.
Fındıkzade Cuma Pazarı Öğrenciyseniz ve o civarda oturuyorsanız yaşadınız. Hem ucuz hem de kaliteli şeyler bulmanız mümkün. İhracat fazlası ürünleri satın almak için ideal bir pazar.
Beşiktaş Cumartesi Pazarı 

                                    Lüks mağazalarda gördüğünüz ancak paranızın yetmediği ne varsa hepsi ve daha fazlası burada. Aralarında 'vintage' satanları gördüğünüzde alışveriş daha da heyecanlı olacak. Özellikle kadınların gözdesidir bu pazar.
Beşiktaş Cumartesi Pazarı Lüks mağazalarda gördüğünüz ancak paranızın yetmediği ne varsa hepsi ve daha fazlası burada. Aralarında 'vintage' satanları gördüğünüzde alışveriş daha da heyecanlı olacak. Özellikle kadınların gözdesidir bu pazar.
Beylikdüzü Pazar Pazarı 

                                    Fiyatlar tam orta karar. Uygun fiyata şık ürünler var dedikleri bu pazarda gerçek oluyor. Diğer pazarlara göre daha modern.
Beylikdüzü Pazar Pazarı Fiyatlar tam orta karar. Uygun fiyata şık ürünler var dedikleri bu pazarda gerçek oluyor. Diğer pazarlara göre daha modern.
Feneryolu Pazartesi Pazarı 

                                    Sakin ve nezih bir alışverişi kim istemez. Buram buram esnaf kültürünü hissedeceğiniz bu pazar bir harika. Fiyatlara gelince ortalamanın bir tık üstü.
Feneryolu Pazartesi Pazarı Sakin ve nezih bir alışverişi kim istemez. Buram buram esnaf kültürünü hissedeceğiniz bu pazar bir harika. Fiyatlara gelince ortalamanın bir tık üstü.
Kadıköy Salı Pazarı 

                                    Penye arayanlar için on numara beş yıldız. Görüp görebileceğiniz en ucuz pazarlardan biri. Şık ve markalı ürünler mi dediniz? o da burada.
Kadıköy Salı Pazarı Penye arayanlar için on numara beş yıldız. Görüp görebileceğiniz en ucuz pazarlardan biri. Şık ve markalı ürünler mi dediniz? o da burada.
Etiler Ulus Pazarı 

                                    Orjinalin bir tık altı, ihracat fazlası. Ne ararsan burada... Fiyatlar mı? Azıcık tuzlu olabilir.
Etiler Ulus Pazarı Orjinalin bir tık altı, ihracat fazlası. Ne ararsan burada... Fiyatlar mı? Azıcık tuzlu olabilir.
Bakırköy Pazarı 

                                    Bir defa ulaşım çok kolay İstanbul'un her yerine. Elbiseler, ayakkabılar, çantalar... Ömürlük değil ama sezonluk her şeyinizi karşılayacağından eminiz.
Bakırköy Pazarı Bir defa ulaşım çok kolay İstanbul'un her yerine. Elbiseler, ayakkabılar, çantalar... Ömürlük değil ama sezonluk her şeyinizi karşılayacağından eminiz.
Bomanti Bit Pazarı

                                    Son derece popüler bir pazar. Tezgahlarda çoğunlukla eski eşyalar var. Eski plaklar ise yalnızca 5 TL.
Bomanti Bit Pazarı Son derece popüler bir pazar. Tezgahlarda çoğunlukla eski eşyalar var. Eski plaklar ise yalnızca 5 TL.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >