Cerablus'un kurtarılması Musul halkı için umut ışığı oldu: Musul’dan Türk ordusuna davet

Cerablus'un kurtarılması Musul halkı için umut ışığı oldu. Musulluların aynı modelin kendi kentleri için de uygulanmasını istediğini belirten eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, “Sırtımızı ancak Türkiye'ye dayayabiliriz” dedi. Nuceyfi kentin kaderinin Sünni olmayan askeri güçlere bırakılamayacağını vurgulayarak Türkiye'nin siyasi ağırlığını artırmasını istedi.

Eski Musul Valisi ve Haşdi Vatani (Sünni güçler) Komutanı Esil Nuceyfi, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'u kurtarmasının Irak'taki Sünnilerde sevinçle karşılandığını belirterek, “Musul halkı aynı modelin kendi kentleri için de uygulanmasını istiyor. Musul halkının Türkiye'ye güvenmesi için çok pozitif faktör var. Türkiye askeri olmasa da siyasi olarak her anlamda bölgede aktif olmalıdır.” dedi.

- Türkiye, darbe girişimi sonrası bölgedeki etkinliğini genişletmeli ve Ortadoğu'nun huzur ile güvenliğine katkı sağlamalıdır

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'u ve çevresini kurtararak halkın geri dönüşünü sağlamasının Irak'taki Sünni Araplar'da sevinçle karşılandığını ve büyük bir beklenti oluşturduğunu ifade eden Nuceyfi, “Türkiye, darbe girişimi sonrası bölgedeki etkinliğini genişletmeli ve Ortadoğu'nun huzur ile güvenliğine katkı sağlamalıdır. Bölgedeki gelişmeler Türkiye'nin güvenliğine doğrudan etki etmekte. O nedenle Türkiye'nin olan bitene seyirci kalması düşünülemez ve bu makul de değildir” diye konuştu.

- Sırtımızı Türkiye'ye dayayabiliriz


Musul'un geleceği ve istikrarı için Sünni halkın yalnızca Türkiye'ye güvenebileceğini dile getiren Nuceyfi, “Uluslararası koalisyon kapsamında Türkiye'ye güveniyoruz. Sırtımızı Türkiye'ye dayayabiliriz. Başka ülkelere değil. Musul halkı Türkiye'ye çok güveniyor. Cerablus'un kurtarılması ümit ışığı oluşturdu. Musul halkı aynı modelin kendi kentleri için de uygulanmasını istiyor. Musul halkının Türkiye'ye güvenmesi için çok pozitif faktör var. Türkiye her anlamda bölgede aktif olmalıdır. Askeri olmasa da siyasi olarak Türkiye bu süreçte uluslararası koalisyon kapsamında ağırlığını arttırmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >