Çerkes Cengiz'in şovu pahalıya patladı: Açıklaması da istenen cezada şaşırttı

Çerkes Cengiz'in şovu pahalıya patladı: Açıklaması da istenen cezada şaşırttı
Çerkes Cengiz'in şovu pahalıya patladı: Açıklaması da istenen cezada şaşırttı

‘Çerkes Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, 26 Nisan tarihinde 10 aylık hapis cezasını yatmak üzere 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiğini gösteren görüntüler ile bir anda gündeme gelmişti. Kısa süre içinde aslında hapiste olmadığı anlaşılan Çerkes Cengiz, 'denetimli serbestim' demişti. Bu olaydan sonra yapılan operasyonla tekrar cezaevine giren Cengiz Şıklaroğlu için 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

10 aylık kesilmiş hapis cezası için Maltepe Cezaevi'ne 100 araçlık konvoyla giden 'Çerkes' lakaplı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

MALTEPE CEZAEVİ'NE GÖNDERİLMİŞTİ.

Şakıroğlu hakkında 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Şakıroğlu, bir gün kaldığı cezaevinden tahliye olduktan sonra, ruhsatsız silah taşıdığı ihbarı üzerine evinde gözaltına alınan ve çıkartıldığı adliyede, ‘sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması, taşınması, bulundurulması' suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilmişti.

GÖRÜNTÜLER OLAY OLMUŞTU

‘Çerkes Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, 26 Nisan tarihinde 10 aylık hapis cezasını yatmak üzere 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiğini gösteren görüntüler ile bir anda gündeme gelmişti. Bu görüntülerin ardından cezasını çekmek üzere cezaevine giren Şıklaroğlu, 1 gün kaldığı cezaevinden 27 Nisan tarihinde denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edildi.

“DENETİMLİ SERBESTİM” DEMİŞTİ

Bu olayın ardından Cengiz Şıklaroğlu, ruhsatsız silah taşıdığı ihbarı üzerine 4 Mayıs'ta polisin evine yaptığı baskında gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 193 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirilen Şıklaroğlu, gözaltına alınmasının ardından getirildiği Ataşehir Örnek Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şıklaroğlu adliyeye sevk edilirken, “Ben yanlış bir şey yapmadım” dedi. Gazetecilerin, 'cezaevine girmediniz mi' sorusuna ise, “Denetimli serbestim” yanıtını verdi.

“BEN KESİNLİKLE DEDEMDEN KALAN SİLAH HARİCİNDE BİR SİLAH BULUNDURMADIM"

Savcılık tarafından ifadesi alınan Şıklaroğlu, tutuklama istemiyle nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savunmasında, “ben kesinlikle dedemden kalan silah haricinde bir silah bulundurmadım. O da çalışır vaziyette olup olmadığını bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle çalışmıyordur” diyen Şıklaroğlu, tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

5 YILDAN 8 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Sözcü'deki detaylara göre; olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, Cengiz Şıklaroğlu hakkında, ‘sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması, taşınması, bulundurulması' suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. Şıklaroğlu'nun yargılaması, iddianamenin kabul edilmesinin ardından Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >