Çerkezler Vatanım Sensin dizisi yüzünden ayaklandı: "Tarihi çarpıtıp bizi küçük düşürüyorlar"

vatanım sensin
vatanım sensin

Çerkez, Abhaz ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu ortak bildiri yayınlayıp Kanal D ve Vatanım Sensin dizisini protesto etti.

Geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan bir bölümünde, tarihi gerçekleri çarpıttığı iddiasıyla gündeme gelen dizi, şimdi de Çerkez Ethem'in vatan haini gibi gösterilmesiyle tepki çekti. Çerkez Dernekleri Federasyonu, Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu'ndan yapılan ortak yazılı açıklamada; dizide 'Dağıstanlı' karakteri ile Çerkez Ethem'in kastedildiği ileri sürüldü.

"Tarih bilmez bir dizi"

Açıklamada; dizide reyting uğruna uydurma olayların ekrana getirildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: "Tarihle bağdaşmayan, gerçeği yansıtmayan, tamamen düzmece olayları reyting uğruna izleyiciye sunmak doğru değildir. Bu bağlamda 'Vatanım Sensin' dizisinde, İstiklal mücadelesi kahramanı Çerkez Ethem'in vatan haini gibi gösterilmesini reddediyor, sorumluları şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kafkas toplumu, hem Osmanlı devleti, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde devletin ve ordunun her kademesinde başarıyla görev almış ve almaya devam etmektedir. Kuzey Kafkas toplumu, Osmanlı devletinden Cumhuriyet'e geçiş dönemi olan Kurtuluş mücadelesinde de etkin görev alarak Kuvay-i Milliye ruhunu oluşturmuş, mücadelenin kazanılmasında en etkili unsurlardan biri olmuştur."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >