CES 2019'da ortaya çıktı: 'EA nasıl başarıyor?'

Muhammed Salah'ın FIFA 19'daki görünümü EA'nin başarısını net olarak ortaya koyuyor.
Muhammed Salah'ın FIFA 19'daki görünümü EA'nin başarısını net olarak ortaya koyuyor.

Las Vegas’ta gerçekleştirilen, dünyanın en prestijli teknoloji fuarları arasında gösterilen CES 2019’da Canon ve Electronic Arts futbolcu modellemelerinin 3 boyutlu olarak nasıl gerçekleştirildiğini sergiledi…

Electronic Arts, her sene FIFA serisi için binlerce farklı futbolcunun hareket ediş şekillerini kaydediyor. Bu kayıtlar üzerinden oluşturulan oyunların gerçekçiliği tartışılamaz bir hale gelirken şirketin özellikle futbolcu yüzleri konusunda nasıl bu kadar başarılı olduğu merakı da oyun sektörünün önemli konuları arasında yer alıyordu.

Oyuncuların merakını giderebilecek haber ise Las Vegas bölgesinden geldi. Modelleme için tüm sporcuları kendi ofisinde ağırlaması mümkün olmayacak olan şirket, mobil bir modelleme sistemini futbolcularla buluşturuyor. 17 Canon EOS 5D Mark IV veya Canon EOS Rebel SL2 kamera kullanan bir sistemi sporculara götüren şirket, güçlü bir geri dönüşle karşılaşmayı da başarıyor.

EA tarafından kullanılan özel teknolojik sistem.
EA tarafından kullanılan özel teknolojik sistem.

Görüntü, birkaç dakika içerisinde elde edilebiliyor

Yüksek çözünürlüklü biçimde yakalanan görüntüler, FIFA, Madden NFL, NHL, NBA Live ve UFC gibi çeşitli oyunlarda kullanılmak üzere dijitalleştiriliyor. Ortaya çıkarılan dijital görüntü, animatörlerin çeşitli müdahalelerine izin veren bir model oluşturuyor. Elde edilen kafa, istenilen vücuda ekleniyor. 17 kameralı bu sistem, görüntüyü birkaç dakika içerisinde elde edebiliyor.

Sergio Agüero'nun FIFA 19'daki taslak görünümü! FIFA, bu konuda oldukça başarılı...
Sergio Agüero'nun FIFA 19'daki taslak görünümü! FIFA, bu konuda oldukça başarılı...

Sistemin adı: 'Fotogrammetri'

Görüntüleri alınacak olan sporcu, çeşitli ayarlarla özelleştirilen bir sandalyeye oturtuluyor. Sonrasında, kameralar eş zamanlı olarak oyuncu görüntülerini toplarken tüm görüntüler, ‘fotogrammetri’ isimli bir yöntemle dijitalleştiriliyor. EA, bu sistemi dünyanın dört bir yanındaki sporculara özel olarak taşıyor. EA’nin bu konuda ne kadar başarılı olduğu da son FIFA oyunu19’da net olarak gözlemlenebilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >