Charlie Hebdo'nun Meghan Markle kapağı tepki topladı

Charlie Hebdo'nun Meghan Markle kapağı tepki topladı
Charlie Hebdo'nun Meghan Markle kapağı tepki topladı

Fransız Charlie Hebdo dergisi Kraliyet ailesinde yaşadıklarını anlatan Meghan Markle'ı ve Kraliçe 2. Elizabeth'i kapağına taşıdı. Meghan Markle'ın ABD'de polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd'a benzetilmesi eleştirilerin odağına oturdu.

Fransa'nın sözde mizah dergisi Charlie Hebdo,Kraliyet ailesinden ayrıldıktan sonra o dönemde yaşadıklarını anlatan Meghan Markle'ı kapağına ırkçı bir şekilde yansıttı.


Kraliçe 2. Elizabeth ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ıABD'de polisin boynuna bastırarak yaşamına son verdiği siyah vatandaş George Floyd'a benzetme yaparak çizmesi tepkileri neden oldu.

Tepkilere neden oldu

Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Düşesi Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e yaptığı açıklamalarda Kraliçe'yi dışarıda bırakarak da olsa Kraliyet ailesine yaptığı eleştiriler ve ırkçılık işaretinin ardından Charlie Hebdo'da "Meghan neden gitti"başlığı yer aldı. Markle'ın karikatürde "Artık nefes alamıyordum"dediği gösterildi.

Geçen yıl ABD'nin Minnesota kentinde polisin diziyle boynuna bastırması sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un "Nefes alamıyorum" sözleri gündem olmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >