Charter’a yakıt desteği 2017’de de devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı “Daha önce bu yıl değişik tarihlerde uzattığımız charter uçuşlarına yakıt desteğini, havaalanı bakımından uçuşlarda hem nitelik hem nicelik bakımından genişleterek 2017 yılında da sürdüreceğiz” dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Bakan Avcı, '6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğine düzenledikleri kongre için teşekkür etti. Yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerde kendilerinin de şu veya bu şekilde katkılarının olduğunu belirten Avcı, şöyle devam etti: “Bunun olumlu yönde olması için bugüne kadar sektörle sürekli istişare halinde olduk, önerileri değerlendirdik. Dile getirilen somut talepleri hükümet olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isterim. Uçaklarla ilgili karar konusunda da 2017 yılında da daha önce bu yıl değişik tarihlerde uzattığımız charter uwçuşlarına verdiğimiz yakıt desteğini, havaalanı bakımından uçuşlarda hem nitelik hem nicelik bakımından genişleterek 2017 yılında da sürdüreceğiz. Pazartesi günü inşallah bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkmış olacak.”

2017 daha iyi olacak

“Bulunduğumuz şartlarda fiyatlarda yaptığımız ayarlamalar, fiyat düşüşleri gerçekten bir çare mi yoksa ileride bizi sıkıntıya sokacak çok da yararlı olmayan, etkilerini çok iyi bilmediğimiz bir uygulama mı bunu iyi düşünmemiz gerektiğini, açıkçası ülkemizi ucuzlatmamamız gerektiğini düşünüyorum” diyen Avcı “2017 ve sonrası çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >