CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifak konusunda anlaştı

Dört parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak.
Dört parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak.

CHP, İYİ Parti, SP ve DP liderleri ittifak konusunda anlaştı.4 partili ittifakın protokolü yarın saat 15.00'te genel başkanlar tarafından açıklanacak. İttifakın ismine ise parti liderlerinin karar vereceği bildirildi.

Muhalefette ittifak arayışı tamamlandı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin yöneticileri dün akşam saatlerinde buluştu.

Görüşmede muhalefetin dörtlü ittifak seçeneği son kez masaya yatırıldı ve toplantıdan uzlaşma çıktı. İttifakın ismi belirsizliğini korurken, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kuracakları ittifakla ilgili protokolü yarın 15.00'de imzalayacak.

DP konusunda kararsızlık

Uzlaşmaya göre, dört parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapacak. Her parti, kendi milletvekili adaylarını çıkaracak.

İttifakta CHP, İYİ Parti ve SP kendi kurumsal kimlik ve listeleriyle yer alacak. DP’nin bu ittifakta hangi formülde yer alacağı ise dört partiden yetkililerin oluşturduğu ortak çalışma grubunun son toplantısında karara bağlanacağı belirtiliyor.

İttifak ismini liderler belirleyecek

Dört partinin ortak çalışma grubunun üzerinde çalıştığı ittifak protokolünün bugün liderlere sunulması beklenirken, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kuracakları ittifakla ilgili protokolü yarın 15.00'de imzalayacağı bildirildi.

Muhalefet ittifakının adına ilişkin çeşitli seçeneklerin gündeme geldiği ancak isimlendirmenin de liderlerin ortak onayı ile olacağı vurgulanıyor. Muhalefetin ittifak protokolünde ana hedefin parlamenter demokrasiye yeniden dönüş olduğu kaydedilirken, demokrasi ve hukuka da vurgu yapılıyor.

İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >