Çift motorlu Tesla Model 3 satışa çıkıyor

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla'nın haftalar öncesinden müjdesini verdiği çift motorlu Model 3 ve Model 3 Performance modelleri için ön sipariş alımı başladı. Yüksek performanslarıyla dikkat çeken araçların teslimatı temmuzda gerçekleştirilecek.

Elon Musk, birkaç hafta önce Twitter üzerinden müjdesini verdiği çift motorlu Model 3 ve Model 3 Performance modellerine dair yeni detaylar paylaştı. Siyah ve beyaz iç aksam seçenekleri bulunacak araçlar, bugünden itibaren erken rezervasyon yapan müşterilere özel olarak ön sipariş edilebilecek.

35 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışı devam eden standart Model 3 için ikinci elektrik motoru yoluyla dört çeker sürüş sistemi seçeneği sunmaya başlayan Tesla, çift motorlu güç aksamı için ekstra 5 bin dolar talep edecek. Bu donanımla aracın 5,1-5,5 saniye seviyesinde olan 0-100 km performansı 4,5 saniyeye, azami hızı ise 225 km/saate ulaşacak.

100 km hıza 3,5 saniyede ulaşabiliyor

Model 3 Performance olarak birkaç ay içerisinde teslimatına başlanacak segmentinin en hızlı otomobili, yine aynı çift elektrik motorundan gücünü alacak. Fakat üzerinde yürütülen testler sonucu yük altında çalışma performansı en yüksek elektrik motorların kullanılacağı Model 3 Performance, sıfırdan 100 kilometre hıza 3,5 saniyede çıkacak. Azami hızı 250 km/saat sınırına dayanan üst düzey Model 3'te karbon fiber spoiler, 20 inç performans tekerleri ve siyah/beyaz iç aksam seçenekleri mevcut olacak.

Haftalık Model 3 üretim kapasitesini haziran sonuna kadar 5-6 bin seviyesine çıkarmayı planlayan Elon Musk'ın şirketi, son birkaç ayda üç kez seri üretimi durdurarak kritik üretim hattı düzenlemeleri yaparak tahminlerin üzerinde bir üretim performansı ortaya koydu. Temmuzda üretimdeki ilk yılını dolduracak Model 3'ün sene sonuna kadar ABD'de talebi dengeleyebilecek pozisyona gelinmesiyle daha fazla ülkeye yayılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >