Çift ön kameralı akıllı telefon HTC U11 EYEs tanıtıldı

HTC U11 EYEs
HTC U11 EYEs

Tayvanlı üretici HTC'nin çift ön kameraya sahip ilk akıllı telefonu U11 EYEs'ın tanıtımı gerçekleşti. Orta seviyeye konumlandırılan cihaz Snapdragon 652 yongası, Adreno 510 grafik işlem birimi ve 4 GB'lık RAM ile geliyor.

CES 2018'de artırılmış çözünürlüğüyle dikkat çeken yeni sanal gerçeklik başlığı Vive Pro'yu duyuran HTC, son olarak U11 EYEs isimli yeni akıllı telefonunun da detaylarını paylaştı. Tayvanlı üreticinin bu yılki ilk telefonu olma özelliği taşıyan U11 EYEs, orta seviyede fiyat / performans dengesini koruyan cihazlardan biri olacak gibi görünüyor.

HTC U11'in en önemli ayrıntısı önde çift kameraya sahip olması.
HTC U11'in en önemli ayrıntısı önde çift kameraya sahip olması.

HTC U11 EYEs'in dikkat çeken özellikleri hangileri?

Teknik özellik tarafında en dikkat çekici ayrıntılardan biri 6 inç boyutta 18:9 oran ve 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunulacağı yönünde. Qualcomm'un orta seviyedeki cihazlar için geliştirdiği Snapdragon 652 yongasının yer verildiği akıllı telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama birimi bulunuyor. Elbette buna ek olarak microSD kart yardımıyla kapasiteyi 2 TB'a kadar artırabilmek mümkün. Adreno 510 grafik işlem birimi, 3930 mAh kapasitede batarya ve IP67 su / toz koruması da diğer teknikdetaylar arasında yer alıyor.

Bildiğiniz gibi artık akıllı telefonlarla ilgili en önemli ayrıntılardan biri kamera. Yeni cihazda arkada 12 MP'lik tek bir kamera var. Ancak ön tarafa geçildiğinde ise 5 MP çözünürlük destekleyen iki farklı lense yer veriliyor. Bu lensin en önemli avantajlarından biri bokeh efekti. Yani selfieçekimlerinde arka plan bulanık hale getirilip çok daha çekici bir hal alabiliyor.

Edge Sende teknolojisi de destekleniyor!

Öte yandan HTC'nin geçtiğimiz dönemlerde U11 modelinde kullandığı Edge Sense teknolojisi U11 EYEs'te de geçerli. Böylece telefon kenarlardan sıkıldığında birçok farklı işlev gerçekleştirilebiliyor. Üstelik bu görevleri ayarlar üzerinden de mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >