Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk'a yeni dava

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın
Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın

'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yeni dava açıldı. Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında 130 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında, 130 kişiyi mağdur ettikleri gerekçesiyle 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan yeni iddianame, gönderildiği ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından yürütülen soruşturma sonucunda yeni bir iddianame daha hazırlandı.

İddianamenin gönderildiği Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme, dosyaya ayrı esas numarası verdi. Mahkemenin, duruşma gününü ilerleyen günlerde belirleyeceği öğrenildi. Mehmet Aydın'ın, hakkında açılan bu davanın yanı sıra iki ayrı davadan da aynı mahkemede yargılaması sürüyor.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 75 sayfalık iddianamede, Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Ahmet Furkan Ferman, Cafer Çolak, Cengiz Samur, Cudi Cumhur Yurdakul, Düzgün Genç, Fehmi Suat Emur, Hakan Soysal, Hakkı Cangül, Kalender Kemal, Koray Hasgül, Niyazi Karakoç, Osman Naim Kaya, Savaş Yıkılmaz, Serdal Dostdoğru ve Umeyr Karakoç şüpheli sıfatıyla yer aldı. Mehmet Aydın'ın internet üzerinden oynanan Çiftlikbank oyununun ilk halinin yazılımını Eray Aker'i yaptırdığı ve 31 Temmuz 2016'da oyunun internette kullanıma açıldığı belirtilen iddianamede, bir süre sonra aralarında anlaşmazlık olması üzerine Eray Aker'in ayrıldığı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >