Çiğ köfte deposundan "Himmet" parası çıktı

Kırşehir'de FETÖ'ye yönelik soruşturmada, bir çiğ köfte dükkanında, "Himmet" adı altında esnaftan toplandığı iddia edilen 28 bin lira ele geçirildi.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, arama yapılan bir çiğ köfte dükkanının deposunda, "Himmet" adı altında toplandığı iddia edilen 28 bin lira ile çok sayıda çek ve senet bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ'ye finansman sağladığı ve destek verdiği gerekçesiyle çiğ köfte satan bir iş yerine operasyon düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin de katıldığı operasyonda, iş yerinin deposunda harddisk, tablet bilgisayar, hatsız cep telefonu, dizüstü bilgisayar, çok sayıda dijital materyal, doküman ve evrak bulundu.

Depodaki masanın alt kısmında el çantası içerisinde de esnaftan "Himmet" adı altında toplandığı değerlendirilen 28 bin lira, banka kartları, dekontlar, farklı bankalara ait hamiline yazılmış çek ve senetler ele geçirildi.

İş yeri sahibi Ö.F.E, gözaltına alınarak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >