Çiğ Köfteci Ali Usta bir daha çiğ köfte satamayabilir

Müşterilerine sert tavırlarıyla sosyal medyada tanınan fenomen çiğ köfteci Ali Usta'nın hakkında hukuksal süreç başlatılabilir.
Müşterilerine sert tavırlarıyla sosyal medyada tanınan fenomen çiğ köfteci Ali Usta'nın hakkında hukuksal süreç başlatılabilir.

Son günlerde müşterilerine olan sert davranışlarıyla sosyal medyada çok konuşulan Çiğ Köfteci Ali Usta, tepki çeken hareketlerine bir yenisini daha ekledi. Dükkanının önünde gitar çalıp şarkı söyleyen bir gence tokat atan Ali Usta, sosyal medyada, yeni 'Master Chef Murat' vakası olarak yorumlandı. GZT.com ''fenomen çiğ köftecinin müşterilerine sert davranmasından dolayı hakkında hukuki işlem başlatılabilir mi?'' sorusunun yanıtını aradı.

Sosyal medyada neredeyse herkesin tanışık olduğu bir fenomen haline gelen Çiğ Köfteci Ali Usta, yaptığı çiğ köftelerin lezzetinden çok müşterilerine davranış şekliyle tanınıyor. Dükkanın önünde uzun kuyruklar oluşan bu çiğ köftecinin bu kadar tanınmış olmasının tek sebebi, müşterilerine karşı sert davranması. Kendi çapında ufak bir 'stand-up' gösterisi sergileyen çiğ köfteci, konuşması ve üslubu ile kulaktan kulağa bir fenomen haline geldi. Herkesin merak ettiği, sırf bu yüzden bile dükkanına gittiği Ali Usta geçtiğimiz günlerde herkesin tepkisini çekecek bir olaya imza attı.

Yine şiddet yine sosyal medya 'fenomeni'

Daha öncesinde Master Chef programıyla büyük bir ün kazanan Murat Özdemir, yine bir sosyal medya fenomeni olarak görülmüş bir anda büyük bir popülarite kazanıp bir anda tımarhaneye yatırılacak ve hakkında onlarca soruşturma açılacak kadar klinikbir vakaya dönüşmüştü. Bu olayın bir benzerini de Ali Usta için söylemek mümkün. Şöhret kaygısı güden sosyal medya fenomenleri bazı anlar çizgiyi aşarak, toplumda infial yaratacak olaylara imza atabiliyorlar.

Gitar çalan çocuklara tokat attı

Ali Usta'nın minik müşterisine çiğ köfte hazırlarken "limon sever misin çocuk adam" sözleri son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan olaylardan. Oraya gelenlerin derdiyse çiğ köfte yemekten çok Ali Usta'yı öfkelendirip ondaki agresifliği ortaya çıkarmak. Zira müşteriler azarlanmaktan çok hoşlanıyor. Kendilerini trol olarak adlandıran birtakım kişilerin onu çekip sosyal medyada paylaşarak şöhretinden istifade etmek istemesi, dar sokaktaki tezgahının önünde gergin anlara sahne oluyor.

Ali Usta bazen çok agresif tavırlar sergileyebiliyor.
Ali Usta bazen çok agresif tavırlar sergileyebiliyor.

Olayın görüntüleri sosyal medyada ses getirdi

İşte Ali Usta'nın genç çocuğa tokat attığı anın görüntüleri

Müşterilere sert davranmak veya tartaklamak suç mu?

Türkiye'nin alanında en bilinen avukatlarından Mehmet Mahmut Doğan, Çiğ Köfteci Ali Usta'nın gitar çalan gence tokat atması ve genel olarak müşterilerine olan sert davranışlarının suç unsuru teşkil edip etmediğini değerlendirdi.

''Müşterilerin birçoğu bu durumu bilerek oraya gidiyor'' diyen Avukat Doğan, İBB ekipleri tarafından işletmesinde sağlıksız koşullarda üretim ve satış yapmadığı sürece ruhsat iptalinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Ayrıca Ali Usta'nın ruhsatının iptal işlemi için bu durumdan rahatsız müşterilerinin olması gerektiğini de ekledi.

''Basit yaralama suçundan inceleme başlatılabilir''

Gitar çalan çocuğa olan fizikselmüdahalesi için de, gençlerin orada olma sebebinin eğlenmek ve sosyal medya tabiriyle çiğ köfteciyi 'trollemek' olduğunu söyledi. Fiziksel müdahalesinin videolara yansıdığını eğer darbeyi alan gencin şikayet etmesi durumunda 'basityaralama' suçundan inceleme başlatılabileceğine değindi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >