Çiğ köfteci Ali Usta'nın dayak attığı genç: Şarkıyı muhabirler yazdı

Çiğ köfteci Ali Usta.
Çiğ köfteci Ali Usta.

Son günlerde müşterilerine olan sert tavrıyla gündeme gelen çiğ köfteci Ali Usta geçtiğimiz günlerde dükkanının önünde gitarla şarkı söyleyen genci tokatlamıştı. Oldukça tepki çeken çiğ köfteci bununla da kalmamış kendisine rica da bulunan küçük bir çocuğu azarlamıştı. GZT.com olarak bu konuda birçok haber yapmış ve uzmanlarla Ali usta'nın ceza alıp almamasını konuşmuştuk. Şimdi de ustanın tokat attığı genç; ''Şarkıyı muhabirler yazdırdı'' diyerek konuyla alakalı ilginç bir itirafta bulundu. Biz de detaylarıyla bu konuyu tekrar ele alıyoruz.

Sosyal medyada fenomen haline gelen çiğ köfteci Ali Usta son zamanlarda müşterilerine olan sert ve kaba tavrıyla gündemde. Yaptığı çiğ köfteler oldukça beğenilen yıllardır Eminönü'nde esnaflık yapan çiğ köfteci dükkanının önünde şarkı söyleyen bir gence tokat atarak oldukça tepki çeken bir harekete imza atmıştı.

'Kanallar zorladı'

Ali Usta, hakkında çıkan haberlerden sonra şarkı söyleyen çocuklara ulaştı. Usta'nın yanına gelerek olayın iç yüzünü anlatan gençler, her şeyi bir senaryo olduğunu, televizyon kanallarının kendilerini zorladıklarını söyledi.

Sözlerine devam eden gençlerden biri, "Ali Usta için yazılan şarkının iki kıtasını muhabirler yazdı. Amaçları bizim üstümüzden prim yapmaktı. Amaçlarına da ulaştılar" dedi.

Ne olmuştu?

Gitar çalıp şarkı söyleyen çocuğun üzerine yürüyen ve sert bir şekilde tokat atan Ali Usta'nın sosyal medyaya düşen videosu tepkilerin odağı olmuştu. Lise çağlarında 2 genç, uzunca kalabalığa çiğ köfte hazırlama telaşı içinde olan Ali Usta'yı kızdırmak için gitarla şarkı söylüyor. Ali Usta'nın geldiğini gören bir genç hemen olay yerinden uzaklaşıyor. Tepesi çabuk atan Ali Usta kaçmayan gence bir tokat atmıştı.

Ali Usta gündeme gelmeye devam ediyor.
Ali Usta gündeme gelmeye devam ediyor.

'Uzmanına sorduk'

GZT.com olarak Ali Usta olayını haber olarak sizlere aktardığımızda işin uzmanından da bilgi almıştık.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ile yaptığımız telefon görüşmesinde aldığımız notları sizinle tekrar paylaşmak istiyoruz.

  • - Bir işletmenin müşterilerine karşı uyguladığı şiddet, tüketici hakları derneğinin değil doğrudan İç İşleri Bakanlığı veya Emniyet Teşkilatı'nın ilgileneceği bir durum. Tüketici Hakları, işletmelerinin ayıplı ve kusurlu hizmetine yönelik bir tasarrufta bulunabilir.
  • - Eğer gıda hizmeti veren işletmelerin sağlıksız koşullarda bve üretim yapıyor olduğu tespit edilirse bu konuyla da İBB Zabıta ekiplerine yazılacak şikayet dilekçesinin etkili olacağını söyleyebiliriz.
  • - Müşterilerine kaba davranan işletmelerin yaptırıma maruz kalması için hizmet alan kimselerin beyanı esas olacaktır. Müşteriler, rahatsızlığını dile getiren dilekçe ile ilgili kuruluşlara başvurabilir.
  • ''Basit yaralama suçundan inceleme başlatılabilir''
  • Gitar çalan çocuğa olan fiziksel müdahalesi için de, gençlerin orada olma sebebinin eğlenmek ve sosyal medya tabiriyle çiğ köfteciyi 'trollemek' olduğunu söyledi. Fiziksel müdahalesinin videolara yansıdığını eğer darbeyi alan gencin şikayet etmesi durumunda 'basit yaralama' suçundan inceleme başlatılabileceğine değindi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >