Cildinizde oluşan sivilcelerin sebebi her sabah tükettiğiniz poğaçalar olabilir

Sivilce tedavisi

Yüzümüz üzerinde çıkan sivilceler herkesin korkulu rüyası olur. Peki bu sivilceler nasıl çıkar ve önlemek mümkün müdür?

Cilt sağlığı hayatımız içerisinde önem arz eden bir noktadır. Özellikle yüzümüz üzerinde çıkan bu lekeler, yediğimiz yiyecekler ve tükettiğimiz sıvılar sebebiyle ortaya çıkar.

Hormonal değişimlerin etkisiyle ergenlik döneminde daha sık çıkan bu lekeler ilerleyen yıllarda çoğunlukla yağlı ciltlerde görünmeye başlar.

Yağlı ciltler
Yağlı ciltler

Peki sivilcelerin çıkmasına neden olan besinler hangileridir?

Poğaça
Poğaça

Şeker oranının fazla olduğu besinler, vücutta sivilce çıkmasına olanak sağlar. Bunun temel sebebi, besinlerdeki şeker oranının insülin direncini arttırıyor oluşudur.

Bu besinleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Poğaça

Poğaça
Poğaça

Börek

Börek
Börek

Çikolata

Çikolata
Çikolata

Asitli içecekler

Asitli içecekler
Asitli içecekler
Tedavi süreci nasıl işler?
Sivilcelerden kurtulmanın basit ama dikkat edilmesi gereken bir tedavi şekli bulunuyor. Tedavi sivilcenin şiddetine göre yapılmalıdır. Herkesin cilt tipine uygun yıkama jeli, nemlendirici ve güneş kremi kullanma alışkanlığı olması birinci kural. Yağlı cilt tiplerinde çıkan sivilcelerin su ile çok sık temas etmesi doğru değildir. Sivilceniz için, var olan büyüklük şiddetine göre tıbbi tedavi görmeniz en doğru olandır.
Tedavi süreci nasıl işler? Sivilcelerden kurtulmanın basit ama dikkat edilmesi gereken bir tedavi şekli bulunuyor. Tedavi sivilcenin şiddetine göre yapılmalıdır. Herkesin cilt tipine uygun yıkama jeli, nemlendirici ve güneş kremi kullanma alışkanlığı olması birinci kural. Yağlı cilt tiplerinde çıkan sivilcelerin su ile çok sık temas etmesi doğru değildir. Sivilceniz için, var olan büyüklük şiddetine göre tıbbi tedavi görmeniz en doğru olandır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >