Cildinize bahar temizliği

Sağlık için temizlik şart

Bütün kadınlar ışıltılı, parlak, canlı ve güzel bir cildi olsun ister; ancak asıl mesele bu değil. Görüntünüzden çok daha önemli bir şey var, o da sağlığınız… Cildinizin güzelliği, onun sağlıklı olmasıyla paralel. Sağlıklı cildinizin ışıltıyla parlaması sizin elinizde.
Sağlıklı bir cildin ilk adımı besinler...
Sağlıklı bir cilt için aldığınız besinler, vitaminler ve kullandığınız kozmetik ürünlerin önemi oldukça büyük.
Sağlıklı bir cildin ilk adımı besinler... Sağlıklı bir cilt için aldığınız besinler, vitaminler ve kullandığınız kozmetik ürünlerin önemi oldukça büyük.
Makyaj malzemelerine dikkat!
Cildinize direkt temas eden makyaj malzemelerini eczanelerden, gerekirse doktorunuza başvurarak satın alın. Dermatolojik testlerden geçmiş ürünler tercihiniz olsun.
Makyaj malzemelerine dikkat! Cildinize direkt temas eden makyaj malzemelerini eczanelerden, gerekirse doktorunuza başvurarak satın alın. Dermatolojik testlerden geçmiş ürünler tercihiniz olsun.
Tembellik etmeyin. 
Doğru makyaj malzemesini satın almak, onu doğru kullanmak önemli; ancak yüzünüzü makyajdan arındırmak ve makyaj malzemelerinizin temizliği konusunda tembellik etmemek gerekli.
Tembellik etmeyin. Doğru makyaj malzemesini satın almak, onu doğru kullanmak önemli; ancak yüzünüzü makyajdan arındırmak ve makyaj malzemelerinizin temizliği konusunda tembellik etmemek gerekli.
Cilt, temizlenmek ister.
Kadınlar bakımlı olmayı, sağlıklı ve ışıltılı görünmeyi sever; ama en önemli noktayı es de geçerler. Makyaj ve makyaj malzemeleri temizliği…
Cildinizde makyaj olmasa bile, gün içerisinde hava kirliliği gibi dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenip kirlenen cildinizi gün sonu mutlaka temizleyin.
Cilt, temizlenmek ister. Kadınlar bakımlı olmayı, sağlıklı ve ışıltılı görünmeyi sever; ama en önemli noktayı es de geçerler. Makyaj ve makyaj malzemeleri temizliği… Cildinizde makyaj olmasa bile, gün içerisinde hava kirliliği gibi dış etkenlerden olumsuz yönde etkilenip kirlenen cildinizi gün sonu mutlaka temizleyin.
Cildinizi erkenden yaşlandırmayın.
Cildinizdeki ölü hücrelerin ve siyah noktaların temizliğine de özen gösterip düzenli olarak bakım yapın. Ciltteki ölü hücreler ve bakımsızlık, erkenden yaşlı bir cildiniz olmasına neden olabilir.
Cildinizi erkenden yaşlandırmayın. Cildinizdeki ölü hücrelerin ve siyah noktaların temizliğine de özen gösterip düzenli olarak bakım yapın. Ciltteki ölü hücreler ve bakımsızlık, erkenden yaşlı bir cildiniz olmasına neden olabilir.
Cildinizi sevin!
Tıpkı sizi anlıyormuş gibi onu koruyun, özen gösterin. Elinize ilk geçen mendille değil, sizin cilt tipinize göre olan ürünlerle ve nazikçe temizleyin.
Cildinizi sevin! Tıpkı sizi anlıyormuş gibi onu koruyun, özen gösterin. Elinize ilk geçen mendille değil, sizin cilt tipinize göre olan ürünlerle ve nazikçe temizleyin.
Temizlik için birkaç ürün yeterli.
Sağlıklı, temiz bir cilt için pahalı temizleme ürünleri almanıza da gerek yok. Dermatolojik onaylı bir beyaz sabun, belki bir temizleme mendili almanız yeterli, ki bu ürünler sizi aylarca idare eder.
Temizlik için birkaç ürün yeterli. Sağlıklı, temiz bir cilt için pahalı temizleme ürünleri almanıza da gerek yok. Dermatolojik onaylı bir beyaz sabun, belki bir temizleme mendili almanız yeterli, ki bu ürünler sizi aylarca idare eder.
Cildinizi nemlendirin.
Temizledikten sonra, cildinizi mutlaka nemlendirin. Nemlendirici kremler için de avuç dolusu para vermenize gerek yok; uzun süre kullanabileceğiniz dermatolojik testlerden geçmiş bir nemlendirici almanız yeterli.
Cildinizi nemlendirin. Temizledikten sonra, cildinizi mutlaka nemlendirin. Nemlendirici kremler için de avuç dolusu para vermenize gerek yok; uzun süre kullanabileceğiniz dermatolojik testlerden geçmiş bir nemlendirici almanız yeterli.
Cildinizi temizleyince bütün iş bitti sanmayın!
Nerdeyse her gün cildinize direkt temas eden makyaj malzemeleri ve onların fırçalarının temizliği de oldukça önemli.
Cildinizi temizleyince bütün iş bitti sanmayın! Nerdeyse her gün cildinize direkt temas eden makyaj malzemeleri ve onların fırçalarının temizliği de oldukça önemli.
En az haftada 1 defa temizleyin.
Makyaj sırasında kullanılan yardımcı malzemelerin temizliği ve hijyeni, cilt sağlığı için son derece önemli. Uzun süre temizliği yapılmayan malzemeler, bir süre sonra cilde zararlı mantar ve bakteriler biriktirebilir. Bu durum ciddi cilt hastalıklarına neden olabileceği gibi, cildinizin görüntüsüne de zarar verir. Bu yüzden en az haftada 1 defa makyaj fırçaları temizlenmeli.
En az haftada 1 defa temizleyin. Makyaj sırasında kullanılan yardımcı malzemelerin temizliği ve hijyeni, cilt sağlığı için son derece önemli. Uzun süre temizliği yapılmayan malzemeler, bir süre sonra cilde zararlı mantar ve bakteriler biriktirebilir. Bu durum ciddi cilt hastalıklarına neden olabileceği gibi, cildinizin görüntüsüne de zarar verir. Bu yüzden en az haftada 1 defa makyaj fırçaları temizlenmeli.
Makyaj malzemelerinin ev sahipleri…
Makyaj malzemelerine ev sahipliği yapan makyaj çantaları, oldukça çabuk kirlenir. En azından ayda 1 defa içindekileri çıkarıp çantanızı temizlemelisiniz. Çamaşır makinasında yıkamanızı tavsiye edebiliriz; ama antibakteriyel mendiller de temizlemek için bir çözüm. Makyaj malzemelerinden dökülen toz, mikrop ve bakterileri temizlemenin bir diğer yolu ise, çantanızı alkolle silmek.
Makyaj malzemelerinin ev sahipleri… Makyaj malzemelerine ev sahipliği yapan makyaj çantaları, oldukça çabuk kirlenir. En azından ayda 1 defa içindekileri çıkarıp çantanızı temizlemelisiniz. Çamaşır makinasında yıkamanızı tavsiye edebiliriz; ama antibakteriyel mendiller de temizlemek için bir çözüm. Makyaj malzemelerinden dökülen toz, mikrop ve bakterileri temizlemenin bir diğer yolu ise, çantanızı alkolle silmek.
Makyaj fırçaları büyük tehlike!
İyi bir makyaj için iyi fırçalar gerekir; ki bu fırçaların uygun fiyatlara satılmadığını biliyoruz. Uygun fiyatlara almadığınız fırçaları sık sık temizlemek, onları kullananın ömrünü de arttırır; yani bu temizlik hem cebinize hem cildinize iyi gelecektir. Fırçalarınızı temizlemek ve kurutmak işin en kolayı… Biraz köpük biraz su ve bir kaç saatlik kuruma… Fırçalar makyaj çantalarında dururken bile bakteri toplar; bu fırçalar makyaj yaptığınızda cildinizin ışıltısını kaybetmesine neden olur. 
 Haftada 1 defa mutlaka antibakteriyel bir sabunla ya da özel temizlik deterjanlarıyla fırçalarınızı temizleyin. Fırçanızın kıllarını nazikçe köpürtüp ılık bir suda çalkaladıktan sonra, kuruması için düz bir zemine bırakın. İyice kuruduktan sonra gönlünüz rahat şekilde kullanabilirsiniz.
Makyaj fırçaları büyük tehlike! İyi bir makyaj için iyi fırçalar gerekir; ki bu fırçaların uygun fiyatlara satılmadığını biliyoruz. Uygun fiyatlara almadığınız fırçaları sık sık temizlemek, onları kullananın ömrünü de arttırır; yani bu temizlik hem cebinize hem cildinize iyi gelecektir. Fırçalarınızı temizlemek ve kurutmak işin en kolayı… Biraz köpük biraz su ve bir kaç saatlik kuruma… Fırçalar makyaj çantalarında dururken bile bakteri toplar; bu fırçalar makyaj yaptığınızda cildinizin ışıltısını kaybetmesine neden olur. Haftada 1 defa mutlaka antibakteriyel bir sabunla ya da özel temizlik deterjanlarıyla fırçalarınızı temizleyin. Fırçanızın kıllarını nazikçe köpürtüp ılık bir suda çalkaladıktan sonra, kuruması için düz bir zemine bırakın. İyice kuruduktan sonra gönlünüz rahat şekilde kullanabilirsiniz.
Makyaj süngerleri bakteri yuvası…
Bakterilerin cirit attığı süngerlerinizin temiz gibi göründüğüne bakmayın; hele de hassas ve alerjik bir cildiniz varsa... Süngerlerinizi de, fırçalar gibi temizleyebilirsiniz. Fırçaları daha uzun kullanmanız mümkün; ancak süngerleri birkaç aydan fazla kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.
Makyaj süngerleri bakteri yuvası… Bakterilerin cirit attığı süngerlerinizin temiz gibi göründüğüne bakmayın; hele de hassas ve alerjik bir cildiniz varsa... Süngerlerinizi de, fırçalar gibi temizleyebilirsiniz. Fırçaları daha uzun kullanmanız mümkün; ancak süngerleri birkaç aydan fazla kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.
Hassas ciltler dikkat!
Hassas, alerjik, zarar görmeye elverişli ve özellikle sivilceli bir cilt tipiniz varsa, makyaj malzemelerinize, onların temizliğine mutlaka özen gösterin. Aksi halde başa çıkamayacağınız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Hassas ciltler dikkat! Hassas, alerjik, zarar görmeye elverişli ve özellikle sivilceli bir cilt tipiniz varsa, makyaj malzemelerinize, onların temizliğine mutlaka özen gösterin. Aksi halde başa çıkamayacağınız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Gözleriniz, sağlığınız… 
Çoğu kadın makyaj malzemelerine fazlasıyla değer verdiğini söyleyip bunu eyleme dönüştürmez. Malzemelerin kaybolan kapakları yerine kapak bulmak yerine, onları açık şekilde makyaj çantalarına bırakırlar; ki açık kalan ürün bütün mikropları üzerine toplar. Bunun yanı sıra, ruj, göz kalemi, rimel ve fırçalarını arkadaşlarıyla paylaşırlar. Bizden söylemesi; göz kalemlerinden gelen mikropla gözünüzde akma, şişme, alerji her türlü hastalığı alabilirsiniz.
Gözleriniz, sağlığınız… Çoğu kadın makyaj malzemelerine fazlasıyla değer verdiğini söyleyip bunu eyleme dönüştürmez. Malzemelerin kaybolan kapakları yerine kapak bulmak yerine, onları açık şekilde makyaj çantalarına bırakırlar; ki açık kalan ürün bütün mikropları üzerine toplar. Bunun yanı sıra, ruj, göz kalemi, rimel ve fırçalarını arkadaşlarıyla paylaşırlar. Bizden söylemesi; göz kalemlerinden gelen mikropla gözünüzde akma, şişme, alerji her türlü hastalığı alabilirsiniz.
Bu işin şakası yok!
Makyaj malzemelerinizi, fırçalarınızı, rimellerinizi, hatta dudak nemlendiricinizi bile kimseyle paylaşmayın. 
Cımbız ve kirpik kıvırıcılar, gözlere temas eden diğer malzemelerden… Göz hastalıklarını tehdit eden sorunlara neden olabilecek bu ürünler, en az haftada bir kere alkollü bir fırça ile temizlenmeli.
Bu işin şakası yok! Makyaj malzemelerinizi, fırçalarınızı, rimellerinizi, hatta dudak nemlendiricinizi bile kimseyle paylaşmayın. Cımbız ve kirpik kıvırıcılar, gözlere temas eden diğer malzemelerden… Göz hastalıklarını tehdit eden sorunlara neden olabilecek bu ürünler, en az haftada bir kere alkollü bir fırça ile temizlenmeli.
Her şey sizin sağlığınız için…
Kaliteli ve sağlık dolu bir hayat geçirebilmeniz için, vaktinizi sağlığa ve temizliği ayırın.
Her şey sizin sağlığınız için… Kaliteli ve sağlık dolu bir hayat geçirebilmeniz için, vaktinizi sağlığa ve temizliği ayırın.
Bahar temizliği başlasın.
Yaz mevsimi yaklaşıyorken evinizden sonra, bir de cildinize bahar temizliği yapın. Makyaj malzemelerini, fırçaları, süngerleri çıkarın çantadan. Haydi temizliğe…
Bahar temizliği başlasın. Yaz mevsimi yaklaşıyorken evinizden sonra, bir de cildinize bahar temizliği yapın. Makyaj malzemelerini, fırçaları, süngerleri çıkarın çantadan. Haydi temizliğe…
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >