Cilt hastalığı miliadan, doğal yöntemlerle kurtulmanın gizli formülü!

Milia
Milia

Son günlerin en yaygın hastalığı milia nedir, miliadan nasıl korunulur, miliadan doğal yollarla nasıl kurtulunur? Sık rastlanan cilt hastalığı miliadan bıçak altına yatmadan, doğal yöntemlerle kurtulmanın formülü haberimizde gizli.

Son zamanların en sık rastlanan göz hastalığı milia nedir, miliadan nasıl korunulur?

Milia nedir?

Milia, göz çevresinde oluşan beyaz renkli, minik sivilce benzeri yağ bezeleridir. Genetik özellikler ya da beslenme düzeni nedeniyle oluşabilen bu hastalık, cildiniz için kullandığınız yanlış bakım ürünleri nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Milia nasıl tedavi edilir?

                                    Genellikle 3 mm'den küçük yüzeysel keratin kistlere, milia denir. Bir tane olduğunda milium olarak tanımlanan bu hastalık, kendiliğinden gelişebilmektedir ve bunlara da primer milia denilir. Başka bir neden bağlı olarak gelişme durumu ise, ise sekonder milia olarak adlandırılır. Primer milia ayva tüyler olarak bilinen vellus, yağ bezinden, sekonder milia ise ter bezlerinden kaynaklanan keratin kistleridir.
Milia nasıl tedavi edilir? Genellikle 3 mm'den küçük yüzeysel keratin kistlere, milia denir. Bir tane olduğunda milium olarak tanımlanan bu hastalık, kendiliğinden gelişebilmektedir ve bunlara da primer milia denilir. Başka bir neden bağlı olarak gelişme durumu ise, ise sekonder milia olarak adlandırılır. Primer milia ayva tüyler olarak bilinen vellus, yağ bezinden, sekonder milia ise ter bezlerinden kaynaklanan keratin kistleridir.
Düzensiz uyku ve aşırı kafein tüketimi

                                    
                                    Kullanılan cilt bakım ürünleri ve çevre koşullarının yanı sıra, kanınızdaki yağ oranı yüksekse göz çevrenizde bu soruna rastlama ihtimaliniz de çok yüksek... Fazla kafein tüketimi, düzensiz uyku, yağ tüketimindeki artış, sağlıksız beslenme gibi durumlar da miliaya neden olabilir.
Düzensiz uyku ve aşırı kafein tüketimi Kullanılan cilt bakım ürünleri ve çevre koşullarının yanı sıra, kanınızdaki yağ oranı yüksekse göz çevrenizde bu soruna rastlama ihtimaliniz de çok yüksek... Fazla kafein tüketimi, düzensiz uyku, yağ tüketimindeki artış, sağlıksız beslenme gibi durumlar da miliaya neden olabilir.
İlk aşama, nedeni keşfetme!

                                    
                                    Büyük bir sorun gibi görünmese de, milia oldukça problemli bir cilt hastalığıdır ve zamanla artma riski taşır. Miliadan kurtulmak için ilk aşama, nedenini öğrenmek; bunun için mutlaka bir doktora danışılmalıdır. ve sebebini öğrenebilirsiniz. Doğal yöntemlere başvurmak miliadan kurtulmak için etkili bir yol olsa da, doktorunuza danışmakta fayda var.
İlk aşama, nedeni keşfetme! Büyük bir sorun gibi görünmese de, milia oldukça problemli bir cilt hastalığıdır ve zamanla artma riski taşır. Miliadan kurtulmak için ilk aşama, nedenini öğrenmek; bunun için mutlaka bir doktora danışılmalıdır. ve sebebini öğrenebilirsiniz. Doğal yöntemlere başvurmak miliadan kurtulmak için etkili bir yol olsa da, doktorunuza danışmakta fayda var.
Yeni doğan bebeklerde kendiliğinden geçme özelliği de var

                                    
                                    Yeni doğan bebeklerin özellikle yüz, burun, saçlı deri, gövde ile kollarının üst kısmında sık gözlemlenen milia, bir süre sonra kendiliğinden kaybolabilir. Bunlar, kimi zaman bebeklerin ağız içerisinde de görülebilir; ki ‘‘Epstein pearls,’’ ‘Bohn nodules,’’ ve ‘‘gingival (dental lamina) kisti olarak adlandırılır. Göz çevresi, yanak, kimi zaman genital bölgede dahi görülmesi mümkün olan milia, yetişkinlerde kendiliğinden kaybolma özelliğine sahip değildir.
Yeni doğan bebeklerde kendiliğinden geçme özelliği de var Yeni doğan bebeklerin özellikle yüz, burun, saçlı deri, gövde ile kollarının üst kısmında sık gözlemlenen milia, bir süre sonra kendiliğinden kaybolabilir. Bunlar, kimi zaman bebeklerin ağız içerisinde de görülebilir; ki ‘‘Epstein pearls,’’ ‘Bohn nodules,’’ ve ‘‘gingival (dental lamina) kisti olarak adlandırılır. Göz çevresi, yanak, kimi zaman genital bölgede dahi görülmesi mümkün olan milia, yetişkinlerde kendiliğinden kaybolma özelliğine sahip değildir.
Miliadan kurtulmak için doğal yöntemler!

                                    
                                    Doğanın en şifalı gıdalarının başında gelen bal, milia için en etkili doğal yöntemlerin başında geliyor. Göz çevresinde ya da yanağınızda çıkan miliaların üzerine bir miktar bal uygulayın. 20 dakika kadar bekletip yıkayın ve bunu 1 hafta boyunca her gün tekrar edin.  Bir diğer mucizevi öneri ise çay ağacı yağı; bir miktar çay ağacı yağını sadece problemli olan bölgelere sürüp gece boyu bekletin. Ertesi gün uyandığınızda su ile durulayın.
Miliadan kurtulmak için doğal yöntemler! Doğanın en şifalı gıdalarının başında gelen bal, milia için en etkili doğal yöntemlerin başında geliyor. Göz çevresinde ya da yanağınızda çıkan miliaların üzerine bir miktar bal uygulayın. 20 dakika kadar bekletip yıkayın ve bunu 1 hafta boyunca her gün tekrar edin. Bir diğer mucizevi öneri ise çay ağacı yağı; bir miktar çay ağacı yağını sadece problemli olan bölgelere sürüp gece boyu bekletin. Ertesi gün uyandığınızda su ile durulayın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >