Çin dışında ilk koronavirüs ölümü

Çin'deki virüs nedeniyle özel kıyafetli sağlık ekipleri
Çin'deki virüs nedeniyle özel kıyafetli sağlık ekipleri

Filipinler'de yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.Çin dışında virüsten ölen ilk kişi oldu.Çin'de ise ölenlerin sayısı 304 yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü Filipinler Temsilcisi Rabindra Abeyasinghe, yaptığı açıklamada, geçen hafta Filipinler'in başkenti Manila'da öksürük ve boğaz ağrısından şikayetiyle doktora giden ve yapılan tetkiklerde yeni tip koronavirüs teşhisi konulan 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çin'in dışında bu virüsten hayatını ilk kaybeden ilk kişi

Filipinler'deki koronavirüsten ölen kişinin,Çin'in dışında bu virüsten yaşamını yitiren ilk kişi olduğu bildirildi.

Ne olmuştu?

  • Virüs ilk olarak 12 Aralık 2019'da Vuhan'da tespit edilmişti.
  • Çin'de ölü sayısının her gün arttığı ciddi bir salgına dönüşen virüse karşı henüz aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının, Vuhan'da kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.
  • Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.
  • Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.
  • Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan'a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >