Cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı: Ceren'in ismi Ordu'daki meydanda yaşatılacak

20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir
20 yaşındaki balerin Ceren Özdemir

Ceren Özdemir evinin önünde acımasızca bıçaklanarak katledildi. Henüz 20 yaşındaki balerin Özdemir'in cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun en büyük meydanına Ceren Özdemir isminin verileceğini duyurdu.Ceren'in ismi daha önce İstanbul Beyoğlu'nda bir parka ve okuduğu fakültede bir sınıfa verilmişti.

Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Ordu'nun en büyük meydanı olma özelliğine sahip Köprübaşı Meydanına, #CerenÖzdemir kızımızın adını verme kararı aldık. Ceren'imizin adını her zaman yaşatacağız. Seni hiç unutmayacağız güzel kızım." sözleriyle duyurdu.

Ceren'in ismi Beyoğlu'nda parka verildi

6 Aralık'ta üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in ismi, Beyoğlu'nda bir parka verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Ceren Özdemir kızımız vahşice katledildi. Bugün de onu doğum günü. Biz de Beyoğlu'nda adının yaşaması için bugün açılışını yaptığımız mahalle bahçesine Ceren Özdemir'in ismini verdik. Her şey çocuklarımız için. Onların daha çok toprakla ve oyunla meşgul olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadesinde bulunmuştu.

Ordu Üniversitesi'nde bir sınıfa Ceren'in adı verilecek

6 Aralık'ta Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Ceren Özdemir'i anma töreni düzenlendi. Okuduğu fakültede bir sınıfa Ceren’in adının verileceği açıklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >