Çin'de her şeyin başladığı hastanede 285 hasta antikor geliştirdi

Arşiv
Arşiv

Çin'de koronavirüs salgınının başladığı hastane olan Chongqing Tıp Üniversitesi'nde virüse ilişkin bir araştırma yapıldı. 285 koronavirüs hastanın saptanabilir seviyelerde antikor geliştirdiği ifade edildi.

Koronavirüs salgının başladığı Çin’in Chongqinq Tıp Üniversitesi’nde (Chongqing Medical University) salgına ilişkin bir araştırma gerçekleştirildi.

285 hastanın kanını takibe aldılar

Chongqing Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar, 285 Covid-19 hastasının kanını bağışıklık hücreleri belirtileri için takibe aldı. Antikorlar, belli bir patojene yanıt olarak vücudun benzersiz bir şekilde geliştirdiği bağışıklık hücreleridir.

Daha önce Covid-19’a neden olan gibi virüs ya da bakteriyle karşılaşılmaması durumunda, vücutta ona karşı antikor bulunmuyor. Çoğu enfeksiyona karşı yanıt olarak vücut, tekrar karşılaşılması halinde bir enfeksiyonu tanıyıp hedef alacak bu özel 'silahları' üretmeye başlar.

İki tip antikor üretildi

İngiliz medyasının haberine göre, enfeksiyonlara karşı iki tip antikor üretildiği ve bunların, immünoglobulin M (IgM) ve immünoglobulin G (IgG) olduğu ifade edilirken; IgM’nin enfeksiyondan sonra erken safhada üretildiği belirtildi. IgM antikorlarının yavaş yavaş yok olmadan önce kısa bir koruma sağladığı ve hastaların sadece yüzde 40'ının, enfeksiyondan sonraki ilk hafta içinde IgM antikorları geliştirdiği ifade edildi.

Virüse karşı antikor geliştiriliyor

Öte yandan hastaların iki hafta boyunca gözlem altındayken, yüzde 95'inin saptanabilir seviyelerde antikor geliştirdiği de ifade edildi. Daha da önemlisi hepsinin, uzun süreli koruma potansiyeline sahip tip olan ve geliştirmesi daha uzun süren IgG antikorlarını geliştirdiği belirtildi. Bunu izleyen bir çalışmada ise araştırmacıların diğer 69 hastadan kan aldığı ve 20 gün içerisinde, anne-kız olan iki hasta hariç hepsinin antikor ürettiği ifade edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >