Çin'de salgın her geçen gün artıyor: İki şehir tecrit altında

Virüs tespit edilenler tecrit altına alınıyor
Virüs tespit edilenler tecrit altına alınıyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüsle ilgili endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Korana virüsü ilk olarak Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıktı. Tedirgin eden haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdiye kadar 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan virüs 571 kişide tespit edildi.Çin dışında virüse 6 farklı ülkede daha rastladı.Vuhan'a giriş çıkış yetkililer tarafından yasaklandı. Halk temel gıdalara ulaşmak için marketlere adeta yağma yapıyor ve arbedeler yaşanıyor. Vuhan ve Icou'da virüs nedeniyle yaşayanlara tecrit uygulanıyor. İki şehirde de toplu ulaşım durdurdu.

Çin Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınının olduğu Vuhan'daki vatandaşların özel nedenleri olmadıkça kentten ayrılmamalarını istedi.

Vuhan ve Icou'da toplu taşımaların tamamı durduruldu
Vuhan ve Icou'da toplu taşımaların tamamı durduruldu

Salgının olduğu şehirde tüm toplu ulaşım durduruldu

Çin Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınının olduğu Vuhan kentine tüm toplu ulaşımı durdurdu.Uyarıda ayrıca şehirden transit geçen toplu taşıma araçlarının da güzergahlarını değiştireceği vurgulandı.

Halk marketlere akın etti

Kente giriş çıkışlar durduruldu. Halk marketlere akın etti, marketlerde arbede yaşandı.

Vuhan'da tecrit uygulanmaya başlandı

Çin'in 11 milyonluk Vuhan şehrinde ilk kez aralık ayı ortalarında ortaya çıkan virüs nedeniyle kentte yaşayanlara tecrit uygulanmaya başlandı. Virüs tespit edilen hastalar özel kabinlerle hastanelere naklediliyor.

Virüse karşı tarama yapılırken
Virüse karşı tarama yapılırken

Icou şehrinde de tecrit uygulanmaya başladı

Hubey eyaletinin Icou şehrinde de toplu taşım araçları ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu. Icou yerel hükümetinden yapılan açıklamaya göre, ülkede salgına dönüşen yeni koronavirüs nedeniyle toplu ulaşım geçici olarak gerçekleştirilemeyecek. Hubey eyaletine bağlı Huanggang yerel hükümeti de kentte toplu ulaşımın gece yarısı itibarıyla duracağını bildirdi.

25 Ocak'taki yeni yıl kutlamaları endişesi

Hastanelerin dışına kurulan özel çadırlarda hastalar karantinaya alınıyor. 25 Ocak'ta kutlanacak olan Çin yeni yılı ise uzmanları endişelendiriyor.

Çin'de seyahat eden insanlar
Çin'de seyahat eden insanlar

Bu dönemde ülkede milyonlarca kişi seyahat ediyor. Virüsün daha geniş alanlara yayılmasına neden olmasından korkuluyor.

Virüse karşı herhangi bir aşı yok

Pek çok Çinlinin seyahatlerini iptal etmeye başladığı yönünde bilgiler de var. Şu ana kadar virüse karşı kullanılabilecek herhangi bir aşı yok.

Nedeni tam olarak bilinmiyor

Virüsün Vuhan'daki bir deniz ürünleri pazarından ortaya çıktığı teyit edilmiş olsa da tam olarak neden kaynaklandığı bilinmiyor.

Dünya genelinde havalimanında virüs taramaları sıklığı artırıldı

Dünya genelinde pek çok havalimanında Çin'den gelen yolculara yönelik virüs taramalarının sıklığı artırıldı.

Çin'de havalimanı
Çin'de havalimanı

Vuhan'a uçuşlar durduruldu

Dünya genelinde bazı havayolları önlem amacıyla Vuhan'a uçuşları durduruğunu ilan etti.

Termal kamera görüntüsü
Termal kamera görüntüsü

Çin'den gelenler için termal kameralı tarama

Dünyanın en yoğun 3'ncü havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı da Çin'den gelen uçuşlar için termal kameralarla virüs taraması yapacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütünden açıklama

Dünya Sağlık Örgütü Çin hükümetinin virüsle ilgili edindikleri bilgileri kendileriyle hızlı ve şeffaf bir şekilde paylaştığını duyurdu. Bu sayede dünya genelindeki vakalara tanı konulabildiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >