Çin'den tahliye edilenlerle ilgili Bakan Koca'dan açıklama: 14 günlük karantina süresi kısalabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulunurken
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulunurken

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda açıklamalarda bulundu. Koca "Türkiye Cumhuriyeti olarak çok önce harekete geçen ve tedbirlerini alan ülkelerden biriyiz dedi ve ekledi. Şu ana kadar Çin'de 14 bin vaka görülmüştür. Ülkemizde hastalık görülmemiştir. Çin'den Türkiye'ye tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık belirtisi söz konusu değil. 14 günlük karantina süresi kısalabilir"dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar bu şekilde;

"Ülkemizde koronavirüs vakası yok"

Ülkemizde şu ana kadar yeni koronavirüs tanısı alan hiçbir vakamız olmamıştır. Dün ulusal laboratuvarda çalışılan örnekte de virüse rastlanmamıştır.

Tahliye edilen vatandaşlarımızda hastalık belirtisi yok

Türkiye Cumhuriyeti olarak önceliğimiz halkımızın sağlığını korumaktır. Tüm imkanlarımızı vatandaşlarımızın sağlığı ve refahı için seferber etmiş durumdayız. Dün başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık belirtisi söz konusu değil.

Uçak mürettebatı dahil uçaktaki herkes hastanemizde takip edilmektedir

Tahliye edilen kişiler uzun süredir Çin'de olup izole durumdaydılar. Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda 14 gün boyunca onların gözetim altında tutulmasına karar verilmiştir. Uçak mürettebatı dahil uçaktaki herkes hastanemizde takip edilmektedir. Şu ana kadar hepsinin sağlık durumları iyidir. Herhangi bir hastalık bulgusu da yoktur.

Okullarda paniğe gerek yok

Okullarımızla ilgili panik oluşturacak bir durum yoktur. Sadece ellerin düzenli yıkanmasına, hapşırma vs. gibi durumlarda hijyene önem vermeye, tedbirli olmaya devam etmeliler.

Bilim Kurulunca hazırlanan bilgilendirme notları, Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla velilerimize ulaştırılacak. Yarın okullar açılıyor. Ailelerimizin tedirgin olmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtmek isterim.

Tüm testler negatif çıkmıştır

Dün, Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda çalışılan 18 numune olmuştur. Bunların sonucu negatif çıkmıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >