Çinli üretici Xiaomi'den tüm çerçeveleri ortadan kaldıran yeni akıllı telefon: Mi Mix 2s!

Xiaomi Mi Mix 2s
Xiaomi Mi Mix 2s

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yüksek ekran - çerçeve oranı isteyen kullanıcılara özel olarak Mi Mix 2S isimli yeni bir model üzerinde çalışıyor. Üstelik bu model, iPhone X'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. İşte yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefona dair tüm detaylar...

Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre dünyanın en fazla akıllı telefon satan markalar arasında yer alan Xiaomi, geçtiğimiz yıla oranla bu dönemde 8.5 milyon adet daha fazla cihaz satışı gerçekleştirmiş durumda. Üstelik bu rakam sürekli olarak artıyor. Çinli üreticilerin, önümüzdeki yıllarda Apple ve Samsung'u daha fazla köşeye sıkıştıracağı ise aşikar.

Sızan son fotoğraflara bakılırsa Xiaomi, tamamen iPhone X'i hedef alan yeni bir tepeseviyesi akıllı telefon geliştiriyor. Zira Mi MIX 2s olarak isimlendirilen yeni akıllı telefon, iPhone X'te olduğu gibi üst kısımda çentik barındırıyor. Bu sayede bildirim ve diğer detaylara kolayca erişilebiliyor.

Xiaomi Mi MIX 2s'teki ekran ve çentik yapısı iPhone X'tekine çok benziyor.
Xiaomi Mi MIX 2s'teki ekran ve çentik yapısı iPhone X'tekine çok benziyor.

Öte yandan bu çentiğin Android ekosistemli akıllı telefonlarda sorun yarattığı da biliniyor. Geçtiğimiz dönemlerde, "Android'in fikir babası" olarak tanınan Andy Rubin'in Essential Phone modelinde mobil uygulamalarda çeşitli problemler ortaya çıkmıştı. Bu noktada uygulama geliştiricilere önemli bir görev düşüyor.

Çerçevesiz akıllı telefon konusunda uzmanlaşan Çinli şirketin, iPhone X'e benzerliğiyle ön plana çıkan telefon üretmemesi için önünde hiçbir sebep yok. Yüksek ekran / gövde oranı sunan telefonların revaçta olduğu günümüzde bu modelin de satış rakamları açısından şirkete önemli katkı sağlayacağı aşikar. Henüz telefonun teknik ayrıntılarına ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını da eklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >