Çinli Xiaomi, daha iyi akıllı telefon kameraları için özel birim kuruyor

Xiaomi kamera
Xiaomi kamera

Xiaomi CEO'su Lei Jun'ın şirket içi yazışmalarında, akıllı telefon kameralarını çok daha iyi bir noktaya getirmek için yeni bölüm kurma hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Uygun fiyatlı ve yüksek performanslı akıllı telefonlarıyla pazarda kendine yer edinen Xiaomi, model çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Mi Mix 2S'i duyuran şirket, bir yandan da cihazlardaki kamera performansını üst noktalara çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Zira Xiaomi CEO'su Lei Jun, bu sebeple özel bir kamera bölümü kurulması için gerekli talimatları vermiş durumda.

Şirketin yeni tepe seviyesi Xiaomi Mi Mix 2S'in arkasında çift kameraya yer verilmişti.
Şirketin yeni tepe seviyesi Xiaomi Mi Mix 2S'in arkasında çift kameraya yer verilmişti.

Odak noktası kamera!

Xiaomi, şimdiye kadar üst seviye modellerde özellikle yüksek ekran / çerçeve oranına sahip akıllı telefonlarla kullanıcıların karşısına çıktı. Ancak artık kamera tarafı da şirketin odaklanacağı alanlardan biri. Evet; Özellikle Huawei başta olmak üzere Çinli üreticiler telefonlardaki kameralara büyük önem veriyor. Ama kabul etmek gerekirse Xiaomi bu alanda biraz geride kalıyordu. Dolayısıyla şirket CEO'su yeni departman kurarak bu açığı kapatmaya odaklanıyor.

Kısaca özetlersek, Xiaomi'nin yeni modelleriyle kamera konusunda önemli adımlar atılacağını söyleyebiliriz. Bekleyip göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >