Çinliler çıldırmış: Note 7 fiyaskosunu ele alıp sıra dışı bir pil testi gerçekleştirdiler

Bluboo isimli, Çinli akıllı telefon üreticisi firma telefonlarının Note 7 gibi patlamadığını göstermek için çok ilginç bir pil testi gerçekleştirdi.

Bluboo pek tanıdığımız bir marka değil. Daha çok yerel bazlı çalışan ve telefonları çoğunlukla kendi ülkesi Çin'de satılan bir firma. Firma çok fazla üne sahip olmasa da yeni ürettiği telefon modelinin Note 7 gibi patlamadığını göstermek ve güvenli olduğunu anlatmak için enteresan bir pil testi gerçekleştirdi.

Firmanın yayınladığı test videosunda, pil telefondan çıkartılıyor ve yanan bir bölmeye yerleştiriliyor. Bir başka pil ise kısa devre testinden geçirilirken üçüncü pil darbelere karşı test ediliyor. Bluboo, kendi pillerinin Note 7 gibi patlamadığını böylece göstermiş oluyor. Kendileri bunu; "Çünkü biz Samsung gibi lityum iyon piller yerine lityum polimer pil kullanıyoruz" diye açıklıyorlar. Ancak firma maalesef yalan söylüyor. Lityum polimer piller de lityum iyon pillerin bir çeşidi olduğundan şarjda fazla süre kaldığında patlayabiliyorlar. Bu durumda telefonun şarj koruma mekanizmaları çok önemli ancak videoda bununla ilgili bir test göremiyoruz. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz;





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >