Clinton-Trump arasında sert ölüm tehdidi polemiği

ABD'de başkanlık adayı yarışında karşılıklı suçlamalar giderek artıyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın rakibi hakkında ölüm tehdidi olarak yorumlanan sözlerine Hillary Clinton'dan sert bir yanıt geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu yıl 8 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Hillary Clinton, Lowa eyaletindeki seçim toplantısında yaptığı konuşmada rakibi Donald Trump'ı sert bir dille eleştirdi. Trump'a sözlerini seçerken dikkatli olma çağrısında bulunan Clinton, "Sözler önemlidir. Başkan adayı ya da ABD'nin başkanıysanız sarf ettiğiniz sözlerin muazzam sonuçları olabilir" dedi. Trump'ın seçim kampanyası sırasında dikkatsizce ya da farklı anlama gelebilecek şekilde kullandığı sözlerle kırmızı çizgiyi birçok kez aştığına dikkat çeken Clinton, "Bu vakaların her biri, Donald Trump'ın Başkan ve Birleşik Devletler Başkomutanı olabilmek için uygun yapıya sahip olmadığını ortaya koyuyor" dedi.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ne demişti?

North Carolina eyaletinin Wilmington kentinde düzenlenen bir seçim toplantısına katılan Donald Trump, ABD Anayasası'nın ikinci ek maddesiyle güvence altına alınan silah sahibi olma taraftarlarına seslenmişti. Clinton'ın ABD Başkanı seçilmesi halinde Yüksek Mahkeme'ye liberal hakimler atama ihtimaline işaret eden Trump, "Hakimleri belirleyecek konumda olursa artık yapabileceğiniz bir şey kalmaz" uyarısında bulunmuş, silah sahibi olma hakkını savunanların Clinton'ın iktidara gelmesini durdurabileceğini kaydetmişti.

Senatör Warren: "Trump'ın sözleri Clinton'a ölüm tehdididir."

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Trump'ın sözlerini Clinton'a karşı ölüm tehdidi olarak yorumlamıştı. Trump'ın seçim bürosundan yapılan açıklamada ise, "Trump, ABD Anayasası'nın ikinci ek maddesini savunanların birlik içinde hareket etmesine işaret ederek bundan dolayı sahip oldukları büyük siyasi güce dikkat çekmek istedi" ifadeleri kullanıldı.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >