Clubhouse logosundakinin kim olduğu ortaya çıktı

Clubhouse logosu
Clubhouse logosu

2020’de kullanıma sunulan ve kullanıcıların en çok merak ettiği sosyal ağ platformlarından biri olan Clubhouse logosunun altındaki hikaye ortaya çıktı.

Sadece davetiye ile yeni üye kabul eden ve son zamanlarda artan popülaritesi ile en çok kullanılan sosyal ağ platformlarından biri haline gelen Clubhouse merak konusu oldu. Özellikle diğer logolardan oldukça farklı görünen Clubhouse'un logosunun arkasında yatan gerçek ortaya çıktı.

Kullanıcılarına sesli sohbet odaları üzerinden etkileşim imkanı sunan Clubhouse'un bir süredir merak edilen logosunun arkasında yatan neden sonunda belli oldu.

Davetiyeye dayalı üyelik sistemiyle Facebook ve Twitter gibi diğer birçok sosyal ağ uygulamasından ayrışan Clubhouse yaptığı resmi açıklama ile logosunun hikayesini kamuoyu ile paylaştı.

Güncelleme geldikçe logo değişiyor

Twitter üzerinden yapılan açıklamada logoda yer alan söz konusu kişi Bomani X isimli bir müzisyen.

Clubhouse yaptığı açıklamada,''Her büyük uygulama güncellemesi ile birlikte logomuzu topluluğumuzun birçok harika üyesinden birini öne çıkarmak için değiştiriyoruz'' ifadesini kullandı.

Yani Clubhouse, yayınladığı her büyük güncelleme sonrası logosunu da değiştiriyor. Üstelik logodaki kişi, Clubhouse'ta yer alan profillerden biri oluyor. Bu da önümüzdeki dönemde gelecek bir güncelleme ile Clubhouse logosunun Clubhouse topluluğundaki bir üyenin profil fotoğrafıyla değişeceği anlamına gelebilir.

  • Clubhouse nedir?
  • En basit soru ile başlayalım. Clubhouse ses temelli bir sosyal ağ. Paul Davison ve Rohan Seth'in kurduğu Alpha Exploration'ın ürünü. Yatırımcılarına sonrasında değineceğim ama girişimin kendini anlattığı dökümanlardaki tanımı ile ilerleyelim: Kişilerin istediği yerden konuşabildiği, hikaye anlatabildiği, fikirler geliştirebildiği, arkadaşlıklarını derinleştirdiği ve yeni insanlarla tanıştığı ses temelli yeni nesil sosyal ürün.
  • Podcast'in son zamanlarda yeniden hareketlenmesi ile ses temelli ürünlere artan ilginin bir yansıması Clubhouse. Şimdilik sadece iOS kullanıcıları arasında davetiyesi olanlar girebiliyor. Girişimin ilgi duyulan en büyük alanlarından birisi de bu gizem oluyor. Apple için bir dönem "sadece App Store'da olan uygulamalar" iletişimi, uzun bir süre sonra, büyük ihtimalle de Apple'ın haberi olmadan yeniden canlanıyor. Şunu da belirteyim her iPhone'u olanın katılamadığı sosyal ağda, bekleme listesine giriyorsunuz veya çevrenizdeki insanlardan davetiye alabilirseniz katılabiliyorsunuz.
  • Bomani X kimdir?
  •  Bomani X Clubhouse'un logosunda elinde gitarıyla gülümseyen Bomani X, bir gitarist, söz yazarı ve şarkıcı. Aynı zamanda bir dijital stratejist olan Bomani X, Nicki Minaj ve Lil Wayne gibi pek çok ünlü isim ile de çalışmış.
  • Kendisini Instagram bio'sunda 'Her gün bir kitap okuyan ve bir albüm dinleyen' biri olarak tanıtan Bomani X'in adını, Clubhouse'dan aldığı güçle belki de önümüzdeki günlerde daha sık duyabiliriz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >