Çocuğu için yardım isteyen anne gerçek ortaya çıkınca kendini savundu “Yanlış anlamışım”

Melek Dinler
Melek Dinler

Konya'da, çocuğunun ilik nakli olabilmesi için 50 bin liraya ihtiyacı olduğunu söylenen anne, çocuğunun nakil olmayı gerektirecek bir durumunun olmayacağı ortaya çıkınca kendini savundu; "yanlış anlamışım".

Konya’da, bağışıklık yetmezliği bulunduğu ve ilik nakli olması için 50 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek bağış toplanmasını isteyen annenin bu isteği, 1,5 yaşındaki çocuğun ilik nakli olmasını gerektirecek bir durumun olmadığının ortaya çıkması üzerine Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Çocuğunun ilik nakli olması için 50 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyen anne, oğlunun rahatsızlığını yanlış anladığını ve tek amacının kaybetmekten korktuğu çocuğunun daha iyi bir hastanede tedavi edilmesi olduğunu söyleyerek kendini savundu.

Melek Dinler
Melek Dinler
  1. Ereğli ilçesinde ikamet eden Melek Dinler’in 7 aylık dünyaya gelen oğlu Muhammed Emin’e ‘bağışıklık yetmezliği’ teşhisi konuldu. Çocuğunun hastalığıyla uğraştığı sırada eşinden de boşanan ve maddi sorunlarla karşı karşıya kalan Melek Dinler, çocuğunun ilik nakliyle sağlığına kavuşacağı ve ameliyatın da 50 bin liraya yapıldığı yönünde kendisine verilen bilgiler doğrultusunda basın yoluyla sesini duyurmak istedi.

Çocuğunun ilik nakli için 50 bin liraya ihtiyacı olduğu yönündeki haberlerin yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı nezdinde Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı. Bu arada haberleri gören bazı yardımseverler aileye maddi destekte bulunmak için girişimlerde bulundu.

Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemeler sonucunda Muhammet Emin Dinler’e ’süt çocuğu geçici hipogamaglobiline’ teşhisi konulduğu belirlendi. Bu hastalık teşhisi konulan hastalarda ise kısa süreli bağışıklık tedavisi uygulanmasının yeterli olacağı, annenin belirttiği gibi ilik nakli olmasını gerektirecek bir durumun olmadığı vurgulandı. Muhammed Emin Dinler’in yaklaşık 1 yıldan bu yana üç haftada bir Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Durumun açıklığa kavuşmasının ardından oğlunun tedavisi için hastanede bulunan anne Melek Dinler, oğlunun hastalığını yanlış anladığını ve tek amacının ölmesinden korktuğu çocuğunun daha iyi bir hastanede tedavi edilmesi olduğunu ifade etti.

“Eşimle de ayrılınca psikolojim iyice bozuldu"

Herkesten özür dileyen anne Melek Dinler, “Herkese sesleniyorum buradan o kadar yaptığım hatalar için annemin de babamın da adına özür diliyorum. Ne olursunuz, yanlış anlamışız annemle ben. Eşimle de ayrı olunca onun sıkıntısı psikolojim iyice bozuldu. 70 milyona rezil oldum. Özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >