Çocuğunu öldürüp alüminyun folyoya sardığı iddia edilen baba beraat etti

Bağcılar’da 3 yaşındaki oğlu İzzet Köklü’yü döverek öldürdükten sonra alüminyum folyoya sararak çantaya koyup 2 gün balkonda beklettiği; ardından taşındıkları Bursa’da hafriyat döküm alanına gömdüğü iddia edilen baba Oğuz Köklü delil yetersizliğinden beraat etti.

Bağcılar’da 6 Ekim 2014 tarihinde 3 yaşındaki oğlu İzzet Aydın Köklü’yü döverek öldürdüğü iddia edilen tutuksuz sanık Oğuz Köklü hakkında, "Yakın akrabanın ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "Eziyet" suçlarından 24 yıla, eşi Fatma Köklü hakkında ise, "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları dava karara bağlandı.

Baba polisler eşliğinde böyle görüntülendi.
Baba polisler eşliğinde böyle görüntülendi.

Ceset bulunamayınca anne ve baba beraat etti

Mütalaada, sanık Oğuz Köklü’nün gömdüğünü beyan ettiği yerde yapılan aramada maktülün cesedi bulunmadığından otopsi işlemi yapılmadığı ve kesin ölüm nedeninin tespit edilmediği aktarıldı. Maktulün sağlık kayıtlarında daha önce darp edildiğine ilişkin bulgu tespit edilmediği, maktulde astım ve solunum yolu hastalıkları bulunduğuna dair savunmaları da doğrulandığı anlaşıldığı yer aldı. Müşteki sanık Fatma Köklü’nün ise maktulün ölümüne diğer sanığın neden olduğuna dair beyanlarının aşamalarda değiştiği anlaşıldı.

Delil yetersizliğinden beraat talebi
Mütalaada, sanık Oğuz Köklü’nün maktulün sürekli darp edildiği iddia olunmasına rağmen sağlık kayıtlarında bu hususta bir bulguya rastlanmadığı, maktulün cesedinin bulunmaması nedeniyle ölüm nedeninin tespit edilememiş oluşu dikkate alındığında sanık Oğuz Köklü ve sanık Fatma Köklü’nün atılı suçları işlediğine dair kesin inandırıcı delil elde edilmediği anlaşıldığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi talep edildi.

Sanıklar beraat etti

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden tutuksuz sanık Oğuz Köklü ve Müşteki sanık Fatma Köklü’nün beraatine hükmetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >