Çocukken okumaktan büyük keyif aldığınız, aklınıza kazınan 8 hikâye kitabı

Hikaye Kitabı
Hikaye Kitabı

Her çocuğun mutlaka bir kez dahi olsa okuduğu 8 hikâye kitabı.

Ayşegül serisi
1954 yılından bu yana yayınlanan kurgusal bir çocuk hikâye kitabıdır. Ayşegül'ün başına gelen olayları konu alan bölümlere ayrılmış hikâyelerden oluşur.
Ayşegül serisi 1954 yılından bu yana yayınlanan kurgusal bir çocuk hikâye kitabıdır. Ayşegül'ün başına gelen olayları konu alan bölümlere ayrılmış hikâyelerden oluşur.
Pinokyo 
Çocukluk yıllarınızda yalan söylemenin ne kadar kötü bir şey olduğunu aklınıza kazıyan eğlenceli bir hikâye… Tahtadan yapılan bir kukla olan Pinokyo'nun başına gelen hikâyeler anlatılır. Pinokyo sürekli yalan söylemekte bunun içinde başına bir sürü şey gelmektedir.
Pinokyo Çocukluk yıllarınızda yalan söylemenin ne kadar kötü bir şey olduğunu aklınıza kazıyan eğlenceli bir hikâye… Tahtadan yapılan bir kukla olan Pinokyo'nun başına gelen hikâyeler anlatılır. Pinokyo sürekli yalan söylemekte bunun içinde başına bir sürü şey gelmektedir.
Peter Pan
Siz de Peter Pan'in heyecan dolu maceralarını okuduğunuzda o büyülü dünyada kayboluyor muydunuz?
Peter Pan Siz de Peter Pan'in heyecan dolu maceralarını okuduğunuzda o büyülü dünyada kayboluyor muydunuz?
Külkedisi
“Gece 12 olmadan önce eve gelmelisin yoksa bal kabağına dönüşeceksin” bu sözleriyle aklınızda yer eden Külkedisi masalı… Üvey kız kardeşleri ve üvey annesi Külkedisi'ne sürekli iş yaptırmaktadır. Külkedisi iyi kalbi bir kızdır. Bir gün kralın düzenlediği bir baloya habersizce gider. Saat 12 olmadan eve gitmek için acele eden Külkedisi ayakkabısını yere düşürür. Baloda, Külkedisine âşık olan prens her yerde onu aramaktadır.
Külkedisi “Gece 12 olmadan önce eve gelmelisin yoksa bal kabağına dönüşeceksin” bu sözleriyle aklınızda yer eden Külkedisi masalı… Üvey kız kardeşleri ve üvey annesi Külkedisi'ne sürekli iş yaptırmaktadır. Külkedisi iyi kalbi bir kızdır. Bir gün kralın düzenlediği bir baloya habersizce gider. Saat 12 olmadan eve gitmek için acele eden Külkedisi ayakkabısını yere düşürür. Baloda, Külkedisine âşık olan prens her yerde onu aramaktadır.
Kırmızı Başlıklı Kız
Kırmızı Başlıklı Kız'ın hikâyesini bilmeyen yoktur. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kızı yemek için anneannesinin evine girer. Anneannesinin evine giden Kırmızı Başlıklı Kız'ın çığlık seslerini ormandaki avcı duyar. Avcı, küçük kızı yemek isteyen kurdu öldürür.
Kırmızı Başlıklı Kız Kırmızı Başlıklı Kız'ın hikâyesini bilmeyen yoktur. Kurt, Kırmızı Başlıklı Kızı yemek için anneannesinin evine girer. Anneannesinin evine giden Kırmızı Başlıklı Kız'ın çığlık seslerini ormandaki avcı duyar. Avcı, küçük kızı yemek isteyen kurdu öldürür.
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Pamuk Prenses doğduğu gün annesi ölür. Bunun üzerine kral olan babası başka bir kadın ile evlenerek hem kızına anne hem de şatoya bir kraliçe getirmiş olur. Kraliçe çok kötü kalbi bir kadındır. Bir gün aynanın karşısına geçer ve “Ayna ayna söyle bana benden daha güzeli var mı bu dünyada?” diye sorar. Ayna da dile gelir ve Pamuk Prenses'in daha güzel olduğu söyler. Kraliçe bundan sonra Pamuk Prensesi öldürmek için elinden geleni yapacaktır.
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Pamuk Prenses doğduğu gün annesi ölür. Bunun üzerine kral olan babası başka bir kadın ile evlenerek hem kızına anne hem de şatoya bir kraliçe getirmiş olur. Kraliçe çok kötü kalbi bir kadındır. Bir gün aynanın karşısına geçer ve “Ayna ayna söyle bana benden daha güzeli var mı bu dünyada?” diye sorar. Ayna da dile gelir ve Pamuk Prenses'in daha güzel olduğu söyler. Kraliçe bundan sonra Pamuk Prensesi öldürmek için elinden geleni yapacaktır.
Kaşağı
“Kaşağı” Ömer Seyfettin'in bilenen en iyi eserlerinden biridir. Kitapta; kardeşine iftira atan bir çocuğun, onun ölümünden sonra duyduğu vicdan azabı anlatılır.
Kaşağı “Kaşağı” Ömer Seyfettin'in bilenen en iyi eserlerinden biridir. Kitapta; kardeşine iftira atan bir çocuğun, onun ölümünden sonra duyduğu vicdan azabı anlatılır.
Keloğlan masalları
Keloğlan, yaşlı annesiy­le yaşayan öksüz ve yoksul bir deli­kanlıdır. Keloğlanın başına gelen enteresan olaylar anlatılır. Hikâyelerde keloğlan ya bir anda zengin olur ya da yaptığı yardımlardan ötürü saçları çıkar.
Keloğlan masalları Keloğlan, yaşlı annesiy­le yaşayan öksüz ve yoksul bir deli­kanlıdır. Keloğlanın başına gelen enteresan olaylar anlatılır. Hikâyelerde keloğlan ya bir anda zengin olur ya da yaptığı yardımlardan ötürü saçları çıkar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >