Çocukken tıpış tıpış yürümenize yardımcı olan 5 farklı ninni

Çoğu zaman bebekleri uyutmanın işkence olduğu geceleri ortadan kaldıracak, çocuğunuzun duyunca uykuya dalacağı hepinizin çocukluk yıllarından hatırladığı 5 farklı ninni...

Anneler, çocukları doğduktan sonra onları uyutmak için çeşitli yöntemler denerler. Bazen bebek anne karnında aşina olduğu müzikle uyurken bazen de sabaha kadar annesini ayakta tutmaya kararlı bir tavır sergiler.

Bebekler doğduktan sonra annelerin vazgeçilmez bir parçası olur. Annenin normal bir şekilde hayatına devam edebilmesi için ve tabi ki uyuyup çocuğu besleyecek sütü vücudunun üretmesi gerekir.



Anneler bebeklerinin dilini anlamakta başta çok zorluk çeker. Ağladığı zaman karnını da doyurmuştum, bezini de yeni değiştirdim acaba neden ağlıyor diye düşüncelerle boğuşur durur .Acaba bir yeri mi ağrıyor düşüncesine kadar gider bu endişeli hal..

Bebek annesiyle bir hafta geçirdikten sonra hem anne bebeğine hem de bebek hayata ve annesinin kokusuna alışmış olur. Artık annesinden başka kimse çocuğu ağladığı zaman susturamaz hale gelir.


Geçmişten günümüze annelerin en çok kullandığı çocuk uyutma ve susturma yöntemi arasında ninni gelir.

Anneannelerinizden, babaannelerinizden bu yana ninniler bebeklere hep söylenir. Çoğu ninni anonimdir. Eskiden analar çocuklarına kendi yaptıkları ninnileri de söyler öyle uyuturlardı. İşte hepinizin çocukluk yıllarında hafızalarına kazınan 5 farklı ninni
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >